Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mikkelin Tiedepäivässä asiaa ilmastonmuutoksesta, nuorten liikuntalajeista ja pelipedagogiikasta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin Tiedepäivässä asiaa ilmastonmuutoksesta, nuorten liikuntalajeista ja pelipedagogiikasta

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2014 klo 12:12
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin Tiedepäivä tarjoaa kuudetta kertaa tuoretta tietoa ja mielenkiintoisia avauksia tutkimuksen ja tieteen maailmasta. Tapahtumassa julkistetaan myös Tieteenkesyttäjä 2014.

Tiedepäivän avaa Ilmatieteenlaitoksen pääjohtaja, mikkeliläislähtöinen Petteri Taalas, joka valottaa ilmastonmuutoksen suhdetta luonnonkatastrofeihin. Tiedepäivässä pureudutaan myös siihen, mitä palveluiden automatisointi merkitsee, ja kuinka Suomen metsäisin maakunta hyödyntää puuta bioenergiaksi.  Yliopiston lehtori Timo Tossavainen puhuu tieto- ja viestintäteknologian haasteista ja mahdollisuuksista opetuksessa. Opettaja Heikki Koponen kertoo pelipedagogiikan mahdollistamista uusista opetustavoista. Päivän aikana kuullaan myös, millaista tietoa ympäristön tilasta on mahdollista saada etämittaamalla. Tiedepäivän puheenjohtajana toimii tietokirjailija, kolumnisti Merja Rehn.

Uutuutena Tiedepäivässä on Tapio Honkamaan juontama Tietokirjaraati. Kirjaraadin käsittelyssä ovat Outi Moilalan Tappajafarkut ja muita vastuuttomia vaatteita, Ville Kivimäen Murtuneet mielet sekä Esko Valtojan Kaiken käsikirja.  Raadissa ovat mukana Isa Tuuri, Kati Myllymäki, Karo Hämäläinen ja Jukka Tikka.

Puheenvuorojen lisäksi Tiedepäivän estradilla nähdään paikallisia capoeira-harrastajia ja ”Pamahtaako vai ei?” -typpishow.

Tiedepäivä on maksuton ja kaikille avoin tapahtuma, jonka toteuttavat Mikkelin yliopistokeskus, Mikkelin ammattikorkeakoulu ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT:n Mikkelin yksikkö yhteistyössä Mikkelin lukion kanssa.

Mikkelin Tiedepäivä to 10.4.2014 klo 9:15–16:30 Kauppakeskus Stellan Tähtitorilla.

Lisätietoja

Mikkelin yliopistokeskuksen pääsihteeri
Matti Malinen
puh. 050 496 8981, matti.malinen@muc.fi

Katso Tiedepäivän ohjelma täältä: http://www.muc.fi/wp-content/uploads/2014/03/TP_ohjelma.pdf

Tiedepäivä Facebookissa: www.facebook.com/mikkelintiedepaiva

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs