Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n uusi hallitus nimettiin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n uusi hallitus nimettiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2013 klo 15:59
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiökokous on valinnut uuden osakeyhtiöhallituksen. Hallituksen puheenjohtajajana jatkaa Jyrki Koivikko. Hallituksessa on yhteensä viisi entistä ja kaksi uutta jäsentä. Uusia jäseniä ovat Harri Kivinen ja Päivi Ylönen. Hallituksen jäsenten nimittämisen lisäksi yhtiökokous vahvisti tilikaudelta 1.892.317 euron tuloksen.

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on 16.5.2013 alkaen pj. Jyrki Koivikko, Pia Puntanen, Harri Kivinen, Kirsi Torikka, Jukka Tammisuo, Pauliina Viitamies ja Päivi Ylönen.

Hallituksen jäsenistä Mamk Oy:n ja Kyamk Oy:n omistavan Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukseen tulevat Jyrki Koivikko (varapuheenjohtaja), Kirsi Torikka, Pauliina Viitamies ja Päivi Ylönen.

Puheenjohtajana jatkava Jyrki Koivikko pitää Mamkin asemaa ja taloudellista tilannetta hyvänä, vaikka edellisen hallituksen kaudella ammattikorkeakoulukenttä onkin ollut voimakkaassa taloudellisessa ja rakenteellisessa murroksessa.

- Mamkin osalta tämä on näkynyt esimerkiksi metsätalousinsinöörikoulutuksen siirtymisenä Mikkeliin, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n syntymisenä ja rahoitusmallin uudistumisena. Sama valtakunnallinen kehitys tulee jatkumaan, mutta Mamkin jo tekemien ratkaisujen myötä korkeakoulupoliittinen ja taloudellinen asemamme on vahva. Keskeisintä tulee olemaan huolehtiminen osaavan henkilöstön hyvinvoinnista, jotta tulevaisuudessakin voidaan saavuttaa vastaavia tuloksia.

Mamkin toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen muistuttaa, että menestymisen eteen on tehty paljon töitä viimeisen neljän vuoden aikana, jonka Mamk on toiminut osakeyhtiönä.

- Tuloskehitys on ollut merkittävää: vetovoima on kaksinkertaistunut, tutkintomäärä noussut 20%, kansainvälinen opiskelijavaihto kasvanut 60%, tutkimustoiminnan volyymi noussut yli 70% ja niin edelleen. Myös henkilöstön työtyytyväisyys on huipussaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön vuosien 2009 – 2011 valtakunnallisten vertailutietojen perusteella Mamk on Suomen tuloksellisin ammattikorkeakoulu. Saastamoinen toteaa, että asema ei ole pysyvä, vaan sen eteen on jatkuvasti tehtävä töitä.

- Edellisen hallituksen kanssa yhteistyö sujui saumattomasti ja hallitus on poikkeuksellisen päätöksentekokykyinen. Myös yhteistyö Mikkelin ja Savonlinnan sekä Pieksämäen kesken on ollut amk-asioissa kitkatonta. Paikallispolitikointi ei ole kuulunut hallituksen jäsenten toimintatapaan, vaan yhtiö on aina ollut etusijalla.

Lisätietoja:

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen pj. Jyrki Koivikko, 0400 143 661

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs