Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n tulos positiivinen

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n tulos positiivinen

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2012 klo 15:18
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n tulos positiivinen

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n toiminnallinen ja taloudellinen tulos muodostuivat viime vuoden osalta selkeästi positiivisiksi. Tilikauden voitto oli 971 000 euroa. MAMK Oy:n liikevaihto ja liiketoiminnan muut tuotot ylittivät viime vuonna 40 miljoonaa euroa. Tilinpäätös oli käsittelyssä Mikkelin ammattikorkeakoulun hallituksessa tiistaina. Tilinpäätöksen hyväksyy osakeyhtiön hallitus 2.4.2012.

Koulutustoiminnassa saavutettiin merkittäviä voittoja. Hakijamäärät jatkoivat kasvuaan ja tutkintomäärässä saavutettiin jälleen kaikkien aikojen ennätys: 933 tutkintoa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi ammattikorkeakoululle jälleen tuloksellisuusrahaa.

Tutkimus- ja kehitystoiminnan volyymi nousi edelleen edellisestä vuodesta päätyen yli 7,2 miljoonaan euroon, nousua edelliseen vuoteen oli 1,4 miljoonaa euroa. TKI-toiminnassa oli merkittävänä uutena elementtinä Lappeenrannan teknilliseltä yliopistolta liikkeenluovutuksena ammattikorkeakoululle siirtynyt Savonlinnan kuitulaboratorio. Siirto onnistui hyvin ja myös laboratorion tulos oli vuoden 2011 osalta positiivinen. Myös MAMKin palvelutoiminnan volyymi kasvoi.

Vuonna 2011 on toimittu edelleen tiivistyvässä yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa vuoden 2009 lopussa solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti. Yhteistyö on tiivistynyt erityisesti opetuksen alueella, jossa lukukausien ajoitus on jo yhtenäistetty ja opetussuunnitelmien yhtenäistämistä jatketaan edelleen.

MAMK, kuten muutkin ammattikorkeakoulut, ovat joutuneet varautumaan rahoituksen leikkauksiin. Rahoitusta leikataan hallituskauden loppuun mennessä vuositasolla 126 miljoonalla eurolla, mikä tarkoittaa noin 13%:n leikkausta. Yhtä aikaa tämän kanssa on opetus- ja kulttuuriministeriö julkistanut ammattikorkeakoululaitoksen uudistamisen pääperiaatteet. Leikkaukset tulevat vaatimaan kaikilta ammattikorkeakouluilta merkittäviä säästöjä, joiden toteuttamista on Mikkelin ammattikorkeakouluissa jo aloitettu niin kampusjärjestelyiden, henkilöstöjärjestelyiden kuin yleisesti tiukan budjettikurinkin muodossa. Merkittävä osa rahoituksen leikkaamista kohdistuu nuorten koulutuksen leikkauksiin, joiden osalta opetus- ja kulttuuriministeriö tekee päätökset huhtikuun alkuun mennessä.

 

Lisätietoja:

 

• rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

• kehitysjohtaja Kalevi Niemi, puh. 040 569 8901

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs