Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mikkelin ammattikorkeakoulu läpäisi auditoinnin hyväksytysti

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu läpäisi auditoinnin hyväksytysti

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2013 klo 15:54
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut Mikkelin ammattikorkeakoulun auditoinnin ja myöntänyt korkeakoululle laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 21.2.2013 alkaen. Mikkelin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnalle asetetut kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia korkeakoulujen laadunhallinnan periaatteita ja suosituksia.

Auditointiraportti on luettavissa osoitteessa http://www.kka.fi/?10_m=1270&s=8

Laatujärjestelmän keskeisinä vahvuuksina pidetään:

• Laatujärjestelmä tukee erinomaisesti ammattikorkeakoulun johtamista. Johto käyttää määrätietoisesti laatujärjestelmän tuottamaa tietoa toiminnanohjauksessa ja strategisessa päätöksenteossa.

• Opiskelijoista huolehtiminen opiskelujen alkamisesta valmistumiseen asti koko henkilöstön voimin on hyvä esimerkki laatujärjestelmän käytännön toimivuudesta. Opiskelijasta huolehtimisen periaate vaikuttaa keskeisesti opiskelijoiden viihtyvyyteen ja tätä kautta koulutuksen tuloksellisuuteen.

• Ammattikorkeakoulussa on avoin ja vuorovaikutteinen laatukulttuuri. Kaikki korkeakouluyhteisön jäsenet osallistuvat aktiivisesti laatutyöhön.

Mikkelin ammattikorkeakoululle esitetään muun muassa seuraavia kehittämissuosituksia:

• Laatujärjestelmään on vuosien varrella kertynyt paljon erilaisia ja osittain päällekkäisiä toimintoja. Järjestelmän tuottaman runsaan laatudokumentaation jäsennystä tulisi selkiyttää ja nykyistä dokumentaatiota keventää.

•Laadunhallinnan käytäntöjä on yhdenmukaistettu edellisen auditoinnin jälkeen. Käytäntöjä ja dokumentointitapoja tulisi edelleen kehittää, jotta kaikissa yksiköissä toimittaisiin laatujärjestelmän periaatteiden mukaisesti.

• Ammattikorkeakoululla on luotettavat ja välittömät suhteet alueen toimijoiden kanssa. Läheisten suhteiden tueksi tulisi rakentaa systemaattinen ja läpinäkyvä kumppanuuksien hallinnan toimintamalli sekä toteuttaa sidosryhmäkyselyitä nykyistä systemaattisemmin.

Auditoinnissa annettujen kehittämissuositusten pohjalta MAMKissa laaditaan kevään aikana laatujärjestelmän kehittämissuunnitelma. Laatujärjestelmän kehittämistyöstä raportoidaan mm. KKA:n järjestämässä seminaarissa kolmen vuoden kuluttua.

Korkeakoulujen arviointineuvosto on toteuttanut korkeakoulujen auditointeja vuodesta 2005 lähtien. Auditointien tarkoituksena on tukea korkeakoulujen laatutyötä ja osoittaa suomalaisten korkeakoulujen laadunhallinnan taso. Vuonna 2012 käynnistyi toinen auditointikierros.

 

 Lisätietoja:

laatu- ja palvelujohtaja

Marjo Nykänen, 040 521 1817

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs