Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » "Mikään ei toimisi ilman logistiikkaa"

Taitaja2015

"Mikään ei toimisi ilman logistiikkaa"

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 13:55
Julkaisija: Taitaja2015

Logistiikan perustutkinnon ja kuljetuspalvelujen koulutusohjelman suorittaneen (autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, linja-autonkuljettaja) tulee osata toimia laaja-alaisen logistisen osaamisensa turvin erilaisissa ympäristöissä ja muuttuvissa oloissa. Taitaja2015-kilpailun finaalissa ammattioletus on otettu monipuolisesti huomioon.

– Mikään ei toimisi ilman logistiikkaa. Alalla tarkoituksena on esimerkiksi tarkoituksena kuljettaa tavaraa paikasta toiseen. Ilman logistiikkaa ei olisi ruokaa kaupoissa, toista vuotta Turussa kuljetuslogistiikkaa opiskeleva Jenna Heljander toteaa kilpailualueen laidalla.

Lajiavustajana toimivan Heljanderin mukaan logistiikka-alan töitä on vaikea korvata täysin koneilla. Lajissa mitataan kilpailijoiden ammattitaitoa kahdeksassa eri tehtävässä. Kuusi tehtävistä sijaitsee ulkoalueella ja kaksi sisäalueella. Heljander seisoo kilpailutehtävän edessä, jossa finalistin on tehtävä ajoonlähtötarkastus ja huoltotoimenpide rekalle.

– Kilpailijat eivät ole olleet hermostuneen näköisiä, vaikka tässä pyörii jatkuvasti paljon katsojia ympärillä. Kun keskittyy omaan hommaan, niin hyvin menee.

Kuljettajan pitää Taitaja-tehtävissä osata kuljettaa asiakkaiden tuotteita kannattavasti ja turvallisesti sekä palvella asiakkaita. Ajoneuvo pitää osata myös lastata säädösten mukaisesti olosuhteiden sallimaan maksimikuormaan sekä kuljettaa turvallisesti, taloudellisesti ja vastuullisesti. Yrittäjähenkisyys on tärkeää.

Lisätietoja: Lajivastaava Marko Hallisto, puh. 050 520 4304 

Tiedote ja kuvat: Jessi Ristilä, puh. 0405103847

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs