Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Metsäyhteistyötä Kiinaan vahvistetaan FInnMETKO 2016 –suurtapahtuman yhteydessä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Metsäyhteistyötä Kiinaan vahvistetaan FInnMETKO 2016 –suurtapahtuman yhteydessä

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2016 klo 08:31
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jämsän ammattiopisto on mukana Suomen maa- ja metsätalousministeriön kanssa isännöimässä Kiinan metsäalan asiantuntijoiden ja valtiohallinnon edustajien vierailua Jyväskylässä 30.8. – 2.9. Kokous on osa pitkään jatkunutta maidemme välistä metsäyhteistyötä, ja tavoitteena on vahvistaa sitä entisestään. Tällä kertaa ohjelma painottuu uuden yhteistyöohjelman valmisteluun.

Vieraat osallistuvat torstaina 1.9. konealan suurtapahtumaan FinnMETKO 2016:een Jämsässä. FinnMETKO 2016 järjestetään 1. – 3.9. 2016. Paikalle odotetaan yli 30 000 konealasta kiinnostunutta vierailijaa. Tapahtumassa on satoja näytteilleasettajia, ja se levittäytyy laajalle Jämsän ammattiopiston, Jämsän kaupungin ja yksityisten maanomistajien maa-alueille.

SM-kisoja ja simulaattoreita Jämsän ammattiopiston ja Jyväskylän aikuisopiston osastoilla

Jämsän ammattiopisto ja Jyväskylän aikuisopisto ovat näkyvästi mukana FinnMETKO 2016:ssa. Oppilaitokset ovat osa Jyväskylän koulutuskuntayhtymää. Jämsän ammattiopiston messuosasto on oppilaitoksen metsä- ja logistiikka-alojen konehallissa (Metsäoppilaitoksentie 14). Jyväskylän aikuisopiston osasto löytyy maarakennuskoneiden kilpailualueelta.

Osastoilla on mahdollisuus tutustua eri alojen ammatteihin ja koulutusmahdollisuuksiin. Osastoilla voi testata myös ajosimulaattoreita, joilla pääsee kokeilemaan niin metsä- tai maanrakennuskoneen, kuorma-auton kuin yhdistelmäajoneuvon ohjaamista.

Jämsän ammattiopiston metsäala järjestää messuilla metsäkoneenkäytön SM-kilpailun perjantaina 2.9. kello 9–15. Aikuisopiston maarakennusala ja logistiikka-ala järjestävät puolestaan lauantaina 3.9. klo 10–16 maarakennuskoneenkuljettajien SM-Ykköskuskikilpailun. Aikuisopiston osastolla on lisäksi messujen ajan käynnissä kaksi kilpailusarjaa nuoremmille kuskeille.

Kilpailujen tulokset tiedotetaan sekä www.finmetko.fi että www.jao.fi –osoitteissa.

Lisätiedot:

Veli-Matti Kumpulainen, opettaja, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4518, veli-matti.kumpulainen(at)jao.fi (Metsäkoneenkäytön SM)

Pasi Räty, koulutuspäällikkö, Jyväskylän aikuisopisto, puh. 040 341 6308, pasi.raty(at)jao.fi

http://www.finnmetko.fi/

Suomi-Kiina-metsäyhteistyö:

Ari Salmela, koulutuspäällikö, Jämsän ammattiopisto, puh. 040 341 4450, ari.salmela(at)jao.fi

Teemu Seppä, ylitarkastaja, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 040 827 4004, teemu.seppa(at)mmm.fi

 

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs