Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Merkittävä hankerahoitus Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Mikkelin ammattikorkeakoulun fuusioon

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Merkittävä hankerahoitus Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Mikkelin ammattikorkeakoulun fuusioon

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2014 klo 14:55
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 20 miljoonaa euroa ammattikorkeakoulu-uudistusta tukeviin hankkeisiin. Suurimpia tuettavia hankkeita ovat Kymenlaakson ja Mikkelin ammattikorkeakoulujen yhdistymiseen tähtäävä hanke sekä Lapin ammattikorkeakoulun toimintarakenteen vahvistaminen.

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy ja Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy kävivät toimilupiinsa liittyvät neuvottelut opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa 11.10.2013. Neuvottelussa korkeakoulut ilmoittivat yhteisenä tahtotilana fuusion toteuttamisen vuonna 2017. Valtioneuvosto kirjasi fuusiotavoitteen päätöksessään molempien ammattikorkeakoulujen toimilupiin kehittämisvelvoitteena.

Fuusion kautta syntyvän ammattikorkeakoulun toimintaedellytysten turvaamiseen ja kokonaisuuden kehittämiseen arvioitiin tarvittavan rahoitusta siten, että se kasvaa vuosittain mitä lähemmäs fuusioituminen tulee. Vuosittainen summa olisi 2, 3, 4 ja 5 miljoonaa euroa. Ministeriö varautuu näin tukemaan fuusiokehitystä yhteensä 14 miljoonalla eurolla.

Hankerahoitus myönnetään vuorovuosin ammattikorkeakouluille yhteisesti käytettäväksi siten, että vuoden 2013 rahoitus, 2 miljoonaa euroa, on myönnetty Kymenlaakson ammattikorkeakoululle. Vuoden 2014 rahoitus, 3 miljoonaa euroa, on nyt myönnetty Mikkelin ammattikorkeakoululle.

Rahoitusta ei tule käyttää ammattikorkeakoulujen perustoiminnan rahoittamiseen vaan fuusioituvan kokonaisuuden iskukykyisyyden rakentamiseen.

”Oli ilo olla asiaa Mikkelin ammattikorkeakoulun puolesta neuvottelemassa ja olen lopputulokseen tyytyväinen”, toteaa Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

”Ministeriö osoitti kehittämisrahoituksen määrällä arvostavansa Kaakkois-Suomen yhteistyötä. Tästä on hyvä jatkaa kohti fuusiota” iloitsee Kymenlaakson ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen.

Lisätietoja

  • Kyamkin hallituksen puheenjohtaja Jussi Lehtinen, p. 0400 644 206, etunimi.sukunimi@kymenlaakso.fi
  • Mamkin hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, p. 0400 143 661, etunimi.sukunimi@evl.fi
  • Kyamkin rehtori, toimitusjohtaja Petteri Ikonen, p. 044 702 8200, etunimi.sukunimi@kyamk.fi
  • Mamkin rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, p. 050 312 5151, etunimi.sukunimi@mamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs