Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MERCURIAssa vietettiin hyvinvointiviikkoa

MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos

MERCURIAssa vietettiin hyvinvointiviikkoa

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2012 klo 13:08
Julkaisija: MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos

Laatineet opiskelijat: Ella Lehikoinen ja Jenni Peltola

Asiakaspalvelun ja myynnin koulutusohjelma          

  

MERCURIAssa vietettiin hyvinvointiviikkoa                       

Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevassa Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa ja Martinlaakson lukiossa vietettiin 5. – 9. maaliskuuta hyvinvointiviikkoa. Tarkoituksena oli edistää opiskelijoiden terveystietämystä ja lisätä liikunnan ja terveellisten elämäntapojen merkitystä arjessa. Lisäksi ideana oli luoda hyvää ilmapiiriä sekä tietenkin rakentaa hauska tapahtuma, joka tuo vaihtelua arkeen.

Viikon jokaiselle päivälle oli keksitty erilaista toimintaa ja virikkeitä. Koululla kävi viikon aikana paljon asiantuntevia vieraita. Maanantain hyvinvointitorilla Tiina Laiho Ehkäisevän päihdetyön yksiköstä suoritti halukkaille keuhkojen häkämittauksen ja jakoi ei-tupakoiville nuorille tikkareita kiitokseksi savuttomuudesta. Opiskelijoilla oli mahdollisuus ilmaiseen näöntarkastukseen Specsaversin pisteellä. Paikalla oli myös Skyr Finland, joka esitteli skyr- välipalarahkoja. Omahoitovinkkejä suun terveyteen antoivat Eeva Kärki ja Kristiina Koskinen Vantaan suun terveydenhuollosta. Hyvinvointitorilla oli myös tuotenäytteitä Leafilta, SPR:ltä ja Orion Pharmalta. Varian kampaajaopiskelijat tekivät opiskelijoille ja henkilökunnalle välitunnilla pikakampauksia. Viikon aikana pidettiin myös uni- ja peliluennot. Monet nuoret nukkuvat liian vähän, ja useat jäävät koukkuun peleihin, joten aiheet koskettivat läheisesti nuoria.

Terveydenhoidon opiskelija Anni Heinonen piti hyvinvointipistettä, jossa oli mahdollisuus mitata verenpaine ja veren hemoglobiini. Lisäksi pisteellä jaettiin materiaalia seksuaaliterveydestä, esim. kondomeja, ja lisäksi purkkaa sekä näytteitä rasvoista ja ihonhoitotuotteista. Hyvinvointipisteen lisäksi keskiviikkona järjestettiin aamuvoimistelu koulun liikuntasalissa. Sen jälkeen koulun ruokalassa tarjoiltiin aamupuuro ja Valio tarjosi opiskelijoille välipalajugurtit. Paikalla oli myös Vantaan kaupungin ravitsemusterapeutti Tuula Nuutinen. Perjantaina järjestettiin välituntipajoja, joihin kuuluivat mm. tupakkavalistus, istumarentoutus, parihieronta sekä meditaatio.
                     

Hyvinvointiviikko sai paljon positiivista palautetta opiskelijoiden keskuudessa. Erilaiset aktiviteetit piristivät opiskelijoita ja nostivat mielialaa. Oppitunneilla keskittyminen on ollut helpompaa ja tehtävien tekeminen on koettu mielekkäämmäksi, kun välitunnilla on ollut vaihtelevaa ohjelmaa ja arkirutiineihin on saatu vaihtelua.

Ensi viikolla jännitetään vielä arvonnan tuloksia. Unikulma ja Tamro ovat lahjoittaneet palkintoja, jotka arvotaan kaikkien hyvinvointipassinsa palauttaneiden ja hyvinvointiblogiin kirjoittaneiden kesken.

 

MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos on arvostettu, osaava ja aidosti opiskelijalähtöinen yksityinen liiketalouden alan kouluttaja. Tarjoamme oppimisen elämyksiä sekä nuorille että aikuisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs