Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mediatilaisuus 15.10 Mamkissa: Xinnossa opitaan uudella tavalla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mediatilaisuus 15.10 Mamkissa: Xinnossa opitaan uudella tavalla

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 15:51
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

KUTSU

Mediatilaisuus 15.10 Mamkissa: Xinnossa opitaan uudella tavalla

Mikkelin ammattikorkeakoulussa on otettu käyttöön uusia tapoja ja tiloja oppimiseen ja opiskeluun. Opiskelijoita kannustetaan uudenlaiseen oppimiseen, jossa he etsivät ratkaisuja yrityksiltä tulleisiin oikeisiin tehtäviin, ongelmiin tai muihin toimeksiantoihin.

Ratkaisut työelämän toimeksiantoihin löytyvät yhdistämällä eri alojen opiskelijoiden tiedot ja taidot. Ratkaisuissa etsitään uusia näkökulmia, rohkeita avauksia ja ideoita, joita muut eivät ole vielä keksineet.

Konkreettinen apu uudenlaiseen oppimiseen ovat syksyllä avatut uudet tilat, jotka on nimetty Xinnoksi. Xinno sijaitsee Kasarmin kampuksella, Kasarmin kentän reunalla (katso kartta).

Alakerta on varattu opiskelijoiden ja yritysten välisten projektien työstämiseen ja toisessa kerroksessa on tiloja täydennyskoulutuksen ja avoimen AMK:n tarpeisiin. Toisen kerroksen tiloja myydään myös ulkopuolisille asiakkaille. Xinnon tilat on suunniteltu mahdollisimman joustaviksi, esimerkiksi kalusteiden osalta. Suurimpaan tilaan mahtuu 64 henkilöä ja tilan toimivuus on varmistettu neljällä diaprojektorilla ja näytöllä.

Uudenlaista oppimista tuetaan myös uudella teknologialla. Käytössä on suurenkin ryhmän aktivoimiseen soveltuva Flinga-sovellus. Flinga on suomalainen keksintö, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua tiedon tuottamiseen tablettien tai kännyköiden kautta. Flingan kautta voi ideoida, kysyä tai kommentoida käsittelyssä olevaa asiaa isommille ruuduille. Mediatilaisuudessa näytetään miten Flinga toimii ja missä sitä voi käyttää.

 

Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan Xinnoon keskiviikkona 15.10. klo 10-11.

 

Tilaisuudessa ovat paikalla opetusjohtaja Tuija Vänttinen, laatu- ja palvelujohtaja Marjo Nykänen, yritysasiamies Minna Pasila, markkinointisihteeri Johanna Räsänen ja Xinnon tuottaja Pekka Pulkkinen.

 

Lisätietoja:

• Xinnosta: Tuija Vänttinen, 040 772 3366

• tiedotustilaisuudesta: tiedottaja Kati Hoffren, 040 717 9993

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs