Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mediataitoviikolla tarjolla työvälineitä median herättämien tunteiden käsittelyyn

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Mediataitoviikolla tarjolla työvälineitä median herättämien tunteiden käsittelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2016 klo 09:17
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Yhteiskunnallisessa keskustelussa tunteet käyvät usein kuumina. Monille erityisesti sosiaalinen media on paikka tuulettaa voimakkaastikin ajatuksiaan. Millaisia tunteita median sisällöt ja mediankäyttö herättävät, ja miten niitä voisi käsitellä? Ensi viikolla 8.–14.2. ympäri Suomea vietetään Mediataitoviikkoa, jonka aikana muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan lasten ja nuorten kanssa. Mukana on yli 1900 koulua, kirjastoa, päiväkotia, yhdistystä ja muita mediakasvatustyötä tekeviä tahoja.

Kampanjaviikolle suunniteltu Mediakartan tuntijat -materiaali sisältää tietoa, toimintamallin ja tehtäviä eri-ikäisten mediakasvatukseen.  

”Materiaalin tavoitteena on auttaa tunnistamaan median herättämiä tunteita ja vaikutuskeinoja muun muassa analysoimalla tuttuja mediasisältöjä ja tuottamalla sisältöjä itse”, projektipäällikkö Julia Alajärvi Kansallisesta audiovisuaalisesta instituutista kertoo.

Materiaali on suunnattu erityisesti päiväkodeille ja kouluihin, mutta sitä voi soveltaa myös muissa ohjatuissa lapsi- ja nuorisoryhmissä.

Tunteet läsnä useissa kampanjoissa

Mediataitoviikon toteuttamisessa on tänä vuonna mukana yhteensä 41 organisaatiota, jotka edistävät mediataitoja esimerkiksi toteuttamalla omia kampanjoita tai viestimällä mediakasvatuksen tärkeydestä. Tunteet ovat teemana myös useiden yhteistyökumppaneiden kampanjoissa ja materiaaleissa, ja niitä käsitellään mm. videoiden, vuorovaikutustehtävien ja nettihaasteiden avulla.

Myös KAVIn uuden Hetkiä netissä -lyhytelokuvan on tarkoitus saada tunteet liikkeelle.  Video herättelee tutkimaan omia asenteita ja kyseenalaistaa toisinaan yksipuolisen kuvan mobiililaitteiden roolista niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin elämässä. Videon löydät tämän linkin takaa.

Tutustu Mediataitoviikon 8.–14.2.2016 kampanjoihin, materiaaleihin ja kaikkiin yhteistyökumppaneihin osoitteessa www.mediataitoviikko.fi.

Lisätietoja:
Julia Alajärvi, projektipäällikkö
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
julia.alajarvi@kavi.fi, puh. 02 953 38009

Mikä Mediataitoviikko?
Mediataitoviikko on mediakasvatuksen teemaviikko, jonka tavoitteena on kehittää lasten ja nuorten mediataitoja sekä vahvistaa aikuisten valmiuksia mediakasvatukseen. Mediataitoviikkoa vietetään ympäri maata helmikuun toisella viikolla erilaisten kampanjoiden, tempausten ja toimintojen merkeissä. Mediataitoviikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti, ja se suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä noin 40 kansallisen organisaation kanssa. Se on myös osa kansainvälistä Safer Internet Day -kampanjaa. Vuoden 2016 teema on ”Parempi netti virtaa meistä” ja se muistuttaa netin olevan yhteinen asia, johon kaikki voivat vaikuttaa omilla valinnoillaan.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs