Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mediakutsu: Sirkusartistikoulutus muutti Lahteen – tervetuloa sirkuskeskuksen avajaisiin torstaina 9.4. klo 14

Koulutuskeskus Salpaus

Mediakutsu: Sirkusartistikoulutus muutti Lahteen – tervetuloa sirkuskeskuksen avajaisiin torstaina 9.4. klo 14

Kutsu.
Julkaistu: 02.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistikoulutus muutti viime syksynä Hollolan Kukonkoivusta Lahden keskustakampukselle. Tervetuloa tutustumaan Koulutuskeskus Salpauksen uuteen sirkuskeskukseen torstaina 9.4. klo 14 osoitteeseen Svinhufvudinkatu 13 B, Lahti. Tarjolla pientä purtavaa ja huikeita sirkusesityksiä.

- Svinhufvudinkadulle rakennettu sirkuskeskus on merkittävä pohjoismaisessa mittakaavassa. Vastaavia tiloja on pohjoismaissa tämän hetken arvion mukaan alle kymmenen. Kaksi muuta ammatillisen koulutuksen käytössä olevaa korkeatasoista harjoittelutilaa löytyy Tukholmasta ja Kööpenhaminasta, kertoo Salpauksen sirkusalan suunnittelija Petri Heikkilä.

Uuden sirkuskeskuksen toimintaa ovat muun muassa avoimet sirkusesitykset ja -festivaalit, sirkusleirit, avoimet sirkusharjoitukset, openstaget ja kesäresidenssit. Avoimia esityksiä nähdään jatkossa entistä enemmän, ja tilat ovat paremmat niin esiintyjien kuin yleisönkin kannalta.

- Lavatekniikka mahdollistavaa ammattimaisen esitystoiminnan, ja katsomo pyritään laajentamaan 200-paikkaiseksi. Lahden keskustassa on helpompi saavuttaa yleisöä ja vierailijoita kuin Hollolassa.

Keskeinen sijainti helpottaa myös yhteistyötä Salpauksen muiden koulutusalojen kanssa. Esimerkiksi Salpauksen Kauneustalo ja Kulinaaritalo sekä vaatetusalan koulutus sijaitsevat aivan sirkuskeskuksen vieressä.

Tällä hetkellä Salpauksen sirkusartistikoulutuksessa opiskelee 35 opiskelijaa, joista 17 valmistuu kevään aikana. Syksyllä sirkusalalla aloittaa 18 uutta opiskelijaa. Sirkusalan perustutkinto oli kevään yhteishaussa Salpauksen toiseksi suosituin, heti musiikkialan perustutkinnon jälkeen.

Lisätietoja:
suunnittelija Petri Heikkilä, puh. 044 708 0263
Sirkusala, Koulutuskeskus Salpaus

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs