Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Media-aamiainen: Tekniikan yliopistokoulutus kansainvälisessä vertailussa ja strategiatyön arviointia

Teknologiateollisuus ry

Media-aamiainen: Tekniikan yliopistokoulutus kansainvälisessä vertailussa ja strategiatyön arviointia

Kutsu.
Julkaistu: 04.06.2013 klo 08:30
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tervetuloa Teknologiateollisuus ry:n ja Tekniikan akateemiset TEKin yhteiselle media-aamiaiselle ke 12.6. klo 8.30–10.30, Hotelli Kämp, Pohjoisesplanadi 29, Helsinki.

Tilaisuudessa julkistetaan Jyväskylän yliopiston koulutuksen tutkimuslaitoksessa tehty tekniikan yliopistokoulutuksen kansainvälinen vertailututkimus, Talent Vectian tuottama tekniikan yliopistojen strategityön arviointi sekä tuloksia tekniikan yliopistokoulutuksen keskeisten sidosryhmien työpajasta alan koulutuksen kehittämiseksi.

Tervetuloa kuulemaan tutkimustyön tuloksista ja keskustelemaan tekniikan yliopistojen kehittämisestä:

  • Mikä on suomalaisten tekniikan yliopistokoulutusta tarjoavien yksiköiden resurssitilanne verrattuna ulkomaisiin kilpakumppaneihin?
  • Miten tekniikan yliopistokoulutusta tarjoavien yliopistojen strategiatyö on edennyt?
  • Miten edistää yliopistojen ja yritysten strategisista kumppanuusyhteistyötä?

Tilaisuudessa on tarjolla aamiaista klo 8.30–9.00. Puheenvuorot ja keskustelu käynnistyvät klo 9.00. Riittävän aamiaistarjoilun varaamiseksi pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan pe 7.6. mennessä osoitteeseen sini.kaukonen@teknologiateollisuus.fi

Yhteistyöterveisin,
Mervi Karikorpi, johtaja, Teknologiateollisuus ry
Kati Korhonen-Yrjänheikki, johtaja, Tekniikan akateemiset TEK ry

Tilaisuudessa julkistettavat raportit:

Kansainvälinen vertailututkimus tekniikan yliopistokoulutuksesta

Kansainvälisen vertailututkimuksen ensisijaisena tavoitteena oli selvittää, mikä on suomalaisen yliopistokoulutuksen resurssitilanne suhteessa ulkomaalaisiin tekniikan yliopistokoulutusta tarjoaviin yksiköihin.

Vertailukohteeksi valittiin yliopistoja, joiden asema on eri vertailujen ja luokittelujen perusteella vahva. Lisäksi tutkimuksessa kartoitettiin rajallisesti myös opetuksen järjestämisen ja yritysyhteistyön nykytilaa, haasteita ja mahdollisuuksia. Suomalaisista yliopistoista vertailututkimuksessa ovat mukana kaikki tekniikan yliopistokoulutusta tarjoavat yksiköt. Ulkomaalaisista yliopistoista tutkimukseen valittiin California Institute of Technology (Yhdysvallat), Danmarks Tekniske Universitet (Tanska), Eidgenössische Technische Hochschule (Sveitsi), Kungliga Tekniska Högskolan (Ruotsi), Nanyang Technological University (Singapore), Technische Universität Munchen (Saksa) ja National Research Tomsk Polytechnic University (Venäjä).

Tutkimuksen toteuttamista koordinoivat Tekniikan akateemiset TEK ry ja Teknologiateollisuus ry. Tutkimusta rahoittivat ja ohjausryhmätyöskentelyyn osallistuivat lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö, Aalto-yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Oulun yliopisto.

Tekniikan yliopistojen strateginen kehittäminen – tutkittua tietoa ja tuloksia sidosryhmätyöpajasta

TEK ja Teknologiateollisuus ry tilasivat Talent Vectialta selvityksen minkälaista ja missä vaiheessa  teknillisten yliopistojen strateginen kehittäminen tällä hetkellä on.

Selvityksen tiedonkeruu ja analysointi toteutettiin kolmessa vaiheessa: ensin koottiin teknillisten yliopistojen julkisesti saatava strategiamateriaali, vuosikertomukset sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) kunkin yliopiston tavoite- ja seuranta-aineistot vuodelta 2011.  Toisessa tiedonkeruun vaiheessa haastateltiin kussakin teknillisissä yliopistoissa kaksi ylimmän johdon edustajaa.

Kolmannessa vaiheessa kehittämisen ideoita kerättiin laajalta Teknillisen yliopisto-opetuksen ja tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta käsittelevän työpajan osallistujajoukolta TEKin ja Teknologiateollisuus ry:n järjestämässä työpajassa Vanajanlinnassa 14.15.11.2012. Kutsuseminaariin kokoontui 70 tekniikan yliopistokoulutuksen ja tutkimuksen asiantuntijaa yliopistoista, elinkeinoelämästä, tutkimus- ja rahoituslaitoksista sekä työmarkkina- ja opiskelijajärjestöistä miettimään käytännön työkaluja opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen.

Media-aamiaisella esitellään työskentelyn tulokset liittyen strategiseen kumppanuusyhteistyöhön yritysten kanssa. Lisäksi raportti sisältää toimenpide-ehdotuksia muun muassa tohtorikoulutuksen kehittämiseen ja työkaluja ammatillisen kasvun edistämiseen diplomi-insinööriksi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs