Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Matti Varpaluomaa ja kymmeniä muita tutkintoon valmistuvia juhlitaan tänään

Centria-ammattikorkeakoulu

Matti Varpaluomaa ja kymmeniä muita tutkintoon valmistuvia juhlitaan tänään

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2013 klo 10:00
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Kokkolalainen Matti Varpaluoma saa käteensä tänään tutkintotodistuksen, jossa lukee insinööri (ylempi AMK). Myös kymmenen muuta Centrian opiskelijaa saa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja 77 ammattikorkeakoulututkinnon.

Sekä ammattikorkeakoulututkintoon että ylempään ammattikorkeakoulututkintoon sisältyy opinnäytetyö, joka tehdään opintojen loppuvaiheessa. Varpaluoma pureutui opinnäytetyössään hyötyajoneuvojen osaamistarpeisiin Kokkolan talousalueella. Opinnäytetyössä kävi ilmi, että raskaan kaluston perustutkintokoulusta pitäisi lisätä, koska alan osaajille on töitä.

- Työmarkkinoilla ei ole vapaana työvoimaa, joka täyttäisi työelämän asettamat osaamisvaatimukset, kertoo Varpaluoma. - Kuorma-autojen ja perävaunujen korjauksia tekevät yritykset toivoivat, että ammatillisen perusopetus keskittyy perusasioiden opettamiseen, jonka jälkeen maahantuojat ja muut koulutustahot huolehtivat jatkokoulutuksesta.

Ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon kuluvan opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa kykyä soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen sekä valmiutta itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön. Opinnäytetyöt löytyvät sähköisinä Theseus-julkaisuarkistosta osoitteesta http://www.theseus.fi.

Centria ammattikorkeakoulun valmistujaisjuhlaa vietetään tänään perjantaina Kokkolassa Pohjola-salissa (Terveystie 1) klo 10 alkaen ja Ylivieskassa Vierimaantie 7:ssä klo 13 alkaen. Kokkolassa paikalle odotetaan pariasataa ja Ylivieskassa sataa henkilöä.

Tiedotusvälineet ovat tervetulleita paikalle. Valmistuvia opiskelijoita on mahdollista haastatella ja valokuvata.

 

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          2852

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2012                              28 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs