Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mäntyharjussa julistetaan koulurauha lukuvuodelle 2016-2017 - mukana teemapäivässä myös Duudsonit

Mäntyharjun kunta

Mäntyharjussa julistetaan koulurauha lukuvuodelle 2016-2017 - mukana teemapäivässä myös Duudsonit

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2016 klo 11:00
Julkaisija: Mäntyharjun kunta

Valtakunnallinen koulurauha on julistettu alkaneelle lukuvuodelle tänään Seinäjoella. Kunnan oma koulurauhanjulistus järjestetään Mäntyharjussa perjantaina 26.8.2016 klo 8.45 alkaen urheilualueen pesäpallokentällä. Paikalla ovat kaikki kunnan lapset, oppilaat ja opiskelijat eskareista lukiolaisiin. Koulurauha-vuoden 2016-2017 teemana on "Jokainen on arvokas".

-Tilaisuus alkaa ysien ja ekaluokkalaisten yhteisenä kulkueena. Tämä kuvaa oppilaiden ja koulujemme yhteisöllisyyttä, jossa pienet ja isot oppilaat huomioivat toisiaan. Kokeneemmat koulunkävijät saattavat näin aloittavat ekaluokkalaiset koulutielle, toteaa Mäntyharjun kunnan sivistysjohtaja Suvi Pirnes-Toivanen.

Tukioppilaat julistavat pesäpallokentällä koulurauhan, jonka jälkeen koululaiset eskareista 6.-luokkalaisiin siirtyvät Kisalaan kuuntelemaan Duudsonien tarinaa. Tarinan aiheet liittyvät mm. koulukiusaamiseen, itseensä uskomiseen ja unelmiin. Iltapäivällä Duudsonien tarinan saavat kuulla yläkoululaiset ja lukiolaiset.

Aamupäivän koulurauhanjulistuksen jälkeen lukiolaiset jäävät urheilemaan Kisalan urheilualueelle. Näin he viettävät yhdessä teemapäivän alkuosan liikkuen eri tavoin. Liikunnallisen aamupäivän ja ravitsevan lounaan jälkeen on hyvä pysähtyä tärkeän asian äärelle iltapäivän ajaksi.

Uusi oppilas- ja opiskeluhuoltolaki astui voimaan 1.8.2014. Lain pohjalta laadittu Mäntyharjun kunnan oppilashuollon opas hyväksyttiin sivistyslautakunnassa huhtikuussa 2016. Sen mukaan opiskeluhuollon toteuttamisessa painopiste tulee olla enemmän yhteisöllisessä ja ennaltaehkäisevässä työssä. Yhteisöllinen opiskeluhuoltotyö on laaja käsite ja se kohdistuu erilaisiin sisältöalueisiin.

-Kyse on yhdessä tekemisestä lasten ja nuorten parhaaksi. Meillä Mäntyharjussa yhteistyö on luontevaa. Tunnemme toisemme hyvin ja eri yhteistyötahot. Tämä näkyy koulujen arkityössä monella tavalla. Muun muassa tällaisten isompien teemapäivien järjestäminen on sujuvaa ja mutkatonta, kertovat koulukuraattori Taina Tillanen ja nuorisotyöntekijä Katri Karhula.

Tapahtuma kestää koko päivän ja järjestäjinä ovat koulujen lisäksi nuoriso- ja kulttuuripalvelut sekä Mäntyharjun seudun elinkeinojen kehitys Oy. Pääyhteistyökumppanina tapahtuman toteuttamisessa on Vakiometalli Oy, joka tekee Polaria-kylpyhuonekalusteita Mäntyharjussa. Muita yhteistyökumppaneita tapahtumassa ovat mäntyharjulaiset yritykset Oy Woikoski Ab, Kiinteistöhuolto Punavaara Oy, Rakennusyhtymä Putkinen Ky, Suomenniemen Säästöpankki, LC Mäntyharju, S-Market Mäntyharju ja Mäntyharjun Nuorten Palvelu ry.

 

Lisätiedot:

Markkinointipäällikkö Olli Marjalaakso, 040 774 1902, olli.marjalaakso(at)mantyharju.fi

Mäntyharju on noin 6200 asukkaan luonnonkaunis kunta Etelä-Savossa. Kunnan elinvoimaisuuden vahvistaminen, yrittäjyyden edistäminen ja hyvät palvelut luovat vahvan perustan toiminnan kehittämiselle ja tulevaisuuden suunnittelulle.

Mäntyharju panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin. Kouluissa opiskelee noin 700 oppilasta ja opiskelijaa.

Mäntyharjun kansalaisopisto on noin 1150 netto-opiskelijan, 5500 oppitunnin ja 60 opettajan vireä oppilaitos, jonka toiminta-alueena on Mäntyharjun kulttuurikunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs