Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkista valmistuneet kokoontuvat yhteen lokakuussa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkista valmistuneet kokoontuvat yhteen lokakuussa

Tiedote.
Julkaistu: 19.09.2014 klo 13:22
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulussa muistellaan syys-lokakuun vaihteessa menneitä. Mikkelin ammattikorkeakoulusta valmistuneet, eli Mamkin alumnit kokoontuvat yhteen 4.10. yhteiseen alumnitapaamiseen. Edeltävä viikko vietetään tekniikan koulutuksen 50-vuotista taivalta juhlien.

Tekniikan koulutus alkoi vuonna 1964

Mikkelin teknillinen koulu aloitti teknikoiden kouluttamisen vuonna 1964. Toiminta alkoi puutalossa Tuomiokirkon lähistöllä, mutta siirtyi vuonna 1970 puolustusvoimilta vapautuneen kasarmialueen tiloihin. Teknillisen koulun rinnalle perustettiin teknillinen opisto, joka koulutti insinöörejä. Koulu ja opisto yhdessä muodostivat Mikkelin teknillisen oppilaitoksen. 1990-luvulla perustettiin Mikkelin ammattikorkeakoulu, jonka osana teknillisen oppilaitoksen insinöörikoulutus on ollut toiminnan alusta alkaen.

Tekniikan koulutuksen 50 vuotta juhlitaan maanantaista perjantaihin 29.9-3.10.2014. Viikon aikana järjestetään nykyisille tekniikan opiskelijoille eri teemaan liittyviä luentoja, puhumassa ovat eri tekniikan alojen alumnit.

Tekniikan juhlaviikko huipentuu pääjuhlaan, joka järjestetään perjantaina 3.10.2014 klo 14.00 A-rakennuksen Kampussalissa. Tervetulosanat lausuu rehtori Heikki Saastamoinen ja juhlapuheen pitää TOOL ry:n puheenjohtaja Pasi Repo. Opiskelijan puheen pitää sähkötekniikan opiskelija Joni Lindström. Juhlaan ovat tervetulleita kaikki tekniikan koulutuksesta 50 vuoden aikana valmistuneet tai muuten asiasta kiinnostuneet. Pääjuhlaan voi ilmoittautua mukaan 26.9. mennessä Mamkin www-sivujen kautta.

Alumnit kokoontuvat yhteen 4.10.

Kaikki Mikkelin ammattikorkeakoulusta valmistuneet on kutsuttu yhteiseen alumnitapaamiseen lauantaina 4.10. Päivällä on tarjolla ohjelmaa Kasarmin kampuksella ja alumnit voivat tavata toisiaan, entisiä opettajiaan ja tutustua kampuksen tiloihin. Alumneilla on myös mahdollisuus kuulla mitä mahdollisuuksia Mikkelin kaupunki tarjoaa asumiseen ja työntekoon. Illalla juhlitaan päivällisen, musiikin ja seurustelun merkeissä Bar’N’Night Vaakunassa. Iltatilaisuudessa palkitaan Vuoden alumni.

Yksi tapahtuman tavoitteista on tuoda alumnit ja nykyiset opiskelijat yhteen. Jakamalla kokemuksia opiskelusta ja työelämästä alumni vahvistaa nykyisten opiskelijoiden osaamista ja voi auttaa esimerkiksi harjoittelupaikan saamisessa ja sitä kautta työmarkkinoille siirtymisessä. Alumnit voivat toiminnan avulla täydentää omaa ammattiosaamista, vaikuttaa alansa kehittymiseen sekä luoda henkilökohtaisesti tärkeitä verkostoja.

Mikkelin ammattikorkeakoulun alumnirekisterissä on noin 2000 alumnia. Mamkissa alumnitilaisuuksia järjestetään muutaman vuoden välein, edellisen kerran vuosina 2008 ja 2011. Yhteensä Mikkelin ammattikorkeakoulusta on valmistunut yli 13000 opiskelijaa.

Lisätietoja:

• tekniikan juhlaviikosta: lehtori Osmo Ojamies, 050 312 4954, www.mamk.fi/teku50

• alumnitapahtumasta: suunnittelija Heli Kauppinen, 040 842 3413, www.mamk.fi/alumni

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs