Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkissa koulutuksen läpäisyaste Suomen huippua

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkissa koulutuksen läpäisyaste Suomen huippua

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2013 klo 10:15
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulussa koulutuksen läpäisyaste on Suomen toiseksi paras, 67,8 prosenttia. Valtakunnan keskiarvo on 60,0 prosenttia. Maan paras läpäisyaste on Diakonia-ammattikorkeakoulussa, jossa on tarjolla kolmen alan koulutusta. Mamk on paras monialaisista ammattikorkeakouluista. Erityisen hyvä Mamkissa on tekniikan koulutuksen läpäisyaste, joka on Suomen paras. Mamkissa tekniikan koulutuksen läpäisee viidessä vuodessa 55,6 prosenttia, valtakunnan keskiarvo on 51,3 prosenttia.

Tekniikan lisäksi myös muilla aloilla läpäisyaste on hyvä, Mamk on valtakunnan keskiarvon yläpuolella seitsemällä koulutusalalla. Suomen toiseksi paras läpäisyaste löytyy Mamkin liiketaloudesta sekä luonnontieteiden alalta, missä opiskellaan tietojenkäsittelyä. Liiketalouden osalta Mamkin läpäisyaste on 70,6 prosenttia, valtakunnan keskiarvo on 58,4. Luonnontieteissä Mamkin läpäisyaste on 62,1 prosenttia, valtakunnan keskiarvon ollessa 41,9 prosenttia.

Luvut ilmenevät Tilastokeskuksen tuoreista tilastoista. Tilastokeskus seuraa tutkintojen läpäisyä, eli opiskelijoiden valmistumista siinä ajassa, joka heidän tutkintonsa suorittamisen kestoksi on määritelty. Luvuissa ovat mukana sekä nuorten että aikuisten tutkintoon johtava koulutus.

Läpäisyasteen hyvät tulokset ovat jatkossa entistä merkityksellisempiä ammattikorkeakouluille, myös taloudellisesti. Uusi, tuloksellisuuteen pohjautuva rahoitusmalli muuttaa rahoituksen jakautumista ammattikorkeakoulujen välillä. Tämä merkitsee sitä, että ammattikorkeakoulu voi omaa tuloksellisuuttaan parantamalla ratkaisevasti vaikuttaa saamaansa perusrahoituksen määrään. Yksi osa tuloksellisuutta on koulutuksen läpäisyaste.

Lisätietoja:

vararehtori

Kalevi Niemi, kalevi.niemi@mamk.fi

040 569 8901

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs