Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin Xinnossa opitaan uudella tavalla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin Xinnossa opitaan uudella tavalla

Tiedote.
Julkaistu: 15.10.2014 klo 15:34
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulussa on otettu käyttöön uusia tapoja ja tiloja oppimiseen ja opiskeluun. Opiskelijoita kannustetaan uudenlaiseen oppimiseen, jossa he etsivät ratkaisuja yrityksiltä tulleisiin oikeisiin tehtäviin, ongelmiin tai muihin toimeksiantoihin.

Ratkaisut työelämän toimeksiantoihin löytyvät yhdistämällä eri alojen opiskelijoiden tiedot ja taidot. Ratkaisuissa etsitään uusia näkökulmia, rohkeita avauksia ja ideoita, joita muut eivät ole vielä keksineet.

Työelämän kanssa tehdyt projektit eivät ole uutta ammattikorkeakoulussa, yhteistyötä on yritysten kanssa tehty aina. Nyt avainsanoja ovat monialaisuus ja käyttäjälähtöisyys.

- Yritykset arvostavat erityisesti sitä, että tuotteita tai palveluja katsotaan monen eri alan opiskelijoiden näkökulmasta. Monesti yrityksissä ollaan niin lähellä omaa tuotetta, että kaikkia sen mahdollisuuksia ei itse nähdä, kertoo Mamkin yritysasiamies Minna Pasila.

Tuotekehitysprojektien lisäksi yritykset voivat saada tuotteelle tai palvelulle käyttäjäpalautetta. Tätä harkitsee esimerkiksi huonekaluyritys, joka haluaa testata miten heidän tuotteensa sopisi terveysalalle. Käyttäjäkokemuksia huonekaluista tässä tapauksessa antaisivat Mamkin sairaanhoitajaopiskelijat.

Uudet tilat otettiin käyttöön elokuussa

Konkreettinen apu uudenlaiseen oppimiseen ovat Kasarmin kampukselle syksyllä avatut uudet tilat, jotka on nimetty Xinnoksi.

Xinnon alakerta on varattu opiskelijoiden ja yritysten välisten projektien työstämiseen ja toisessa kerroksessa on tiloja täydennyskoulutuksen ja avoimen AMK:n tarpeisiin. Toisen kerroksen tiloja sekä ensimmäisen kerroksen saunatiloja vuokrataan myös ulkopuolisille asiakkaille.

Xinnon tilat on suunniteltu mahdollisimman joustaviksi, esimerkiksi kalusteiden osalta. Suurimpaan tilaan mahtuu 64 henkilöä ja tilan toimivuus on varmistettu neljällä diaprojektorilla ja näytöllä.

Oppimista tuetaan myös uudella teknologialla. Käytössä on suurenkin ryhmän aktivoimiseen soveltuva Flinga-sovellus. Flinga on suomalainen keksintö, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua tiedon tuottamiseen tablettien tai kännyköiden avulla. Flingan kautta voi ideoida, kysyä tai kommentoida käsittelyssä olevaa asiaa isommille ruuduille. Sovellus mahdollistaa myös eri ehdotusten nopean ja helpon äänestyksen.

- Flinga on perinteisten ideointimenetelmien digitaalinen vastine. Se on helppo käyttää, nopea ja edullinen. Lisäksi se madaltaa kynnystä osallistua ideointiin tai kommentointiin, sillä se toimii anonyymisti, opetusjohtaja Tuija Vänttinen toteaa.

- Xinnon toiminta on alkuvaiheessa ja sitä kehitetään käyttäjien toiveiden mukaan. Yrityksiä ja muuta työelämää kutsumme mukaan toimintaan. Tällä hetkellä projekteissa on mukana toista sataa opiskelijaa, ja seuraavat opiskelijat hakevat mukaan tammikuussa. Opiskelijoiden ja yritysten tukena on myös Mamkin henkilökuntaa: opettajia, Xinnon tuottaja Pekka Pulkkinen sekä yritysasiamies Minna Pasila, Vänttinen kertoo.

Lisätietoja: opetusjohtaja Tuija Vänttinen, 040 772 3366

 

Kuvat:

Xinnossa on otettu käyttöön uutta tekniikka, jonka avulla ideointi ja aivoriihityöskentely sujuu hyvin.

Xinnon tilat avattiin käyttöön elokuussa. Tiloissa on haettu muunneltavuutta ja käyttäjien omia ideoita.

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs