Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin vetovoima kasvoi jälkeen merkittävästi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin vetovoima kasvoi jälkeen merkittävästi

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 14:34
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu kasvatti jälleen hakijamääriä yhteishaussa. Vetovoima nuorten tutkintoon johtavaan koulutukseen kasvoi peräti 18,7 %. Mamk pärjäsi valtakunnallisestikin hyvin, sillä valtakunnallisesti hakijamäärät kasvoivat vain 7%.

Vuoden aikana nuorten suomenkieliseen koulutukseen on kaksi hakua, syksyn yhteishaku sekä kevään yhteishaku. Näiden hakujen osalta ensisijaisten hakijoiden määrä oli 2,64 hakijaa aloituspaikkaa kohden, kun se viime vuonna oli 2,24. Yhteensä Mamkiin haki nyt 1711 ensisijaista hakijaa.

Erityisen hyvin vetovoimaansa tänä vuonna kasvattivat tietojenkäsittelyn, kansalaistoiminan ja nuorisotyön, ympäristöteknologian sekä metsätalouden koulutusohjelmat.

Rehtori Heikki Saastamoinen on erittäin tyytyväinen hakijamäärien kasvuun.

- Nuorten koulutuksen osalta hakijamäärät ovat kasvussa jo viidettä vuotta peräjälkeen sekä absoluuttisesti että suhteessa muihin ammattikorkeakouluihin. Näyttää siltä, että Mamkin opetuksen korkea laatu ja tutkinnon antamat hyvät työllistymismahdollisuudet on ymmärretty myös hakijoiden keskuudessa.

MAMKin suosituimmat koulutusohjelmat olivat tänä vuonna sosiaaliala, fysioterapia ja kansalaistoiminta ja nuorisotyö.

Aikuiskoulutus veti myös hyvin

Mamkin vetovoima kasvoi myös aikuiskoulutuksessa. Aikuisten tutkintoon johtavan koulutuksen koko vuoden vetovoimaluku oli 3,20 - vastaava luku viime vuonna oli 2,98.

Koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan heinäkuussa. Opiskelut alkavat syksyllä 2013.

 

Lisätietoja:

rehtori Heikki Saastamoinen,

puh. 050 312 5151, heikki.saastamoinen@mamk.fi

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs