Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin vetovoima jatkaa kasvuaan

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin vetovoima jatkaa kasvuaan

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 16:32
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu kasvatti hakijamääriään kuudetta vuotta peräjälkeen.  Vetovoima nuorten tutkintoon johtavaan koulutukseen kasvoi kevään haussa 10,9 %. Mamk pärjäsi tänäkin vuonna valtakunnalliseen tasoon nähden erinomaisesti, sillä valtakunnallisesti hakijamäärät kasvoivat vain 0,5 %. Ensisijaisia hakijoita kevään haussa nuorten osalta Mamkiin oli 1231 ja kaikkia hakijoita yhteensä 3906.

Koko vuoden hakijamäärä hyvä

Vuoden aikana nuorten suomenkieliseen koulutukseen on kaksi hakua, syksyn yhteishaku sekä nyt päättynyt kevään yhteishaku. Koko vuoden hakujen osalta Mamkin yhteenlaskettu vetovoima kasvoi 7,2 %. Ensisijaisten hakijoiden määrä koko vuoden osalta oli 2,8 hakijaa aloituspaikkaa kohden, kun se viime vuonna oli 2,6.

Suosituin koulutus tänä vuonna oli fysioterapiakoulutus, johon haki 6,0 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Seuraavaksi suosituimpia olivat sosionomikoulutus (vetovoimaluku 4,9), yhteisöpedagogikoulutus (vetovoimaluku 4,0)  ja  terveydenhoitajakoulutus (vetovoimaluku 3,9).

Rehtori Heikki Saastamoisen mukaan Mamkin laadukas koulutus, hyvä työllistyminen  sekä valtakunnallisesti saadut tunnustukset vaikuttavat muuta maata parempaan hakijamäärien kasvuun.

-          Tämän vuoden osalta olen myös erittäin tyytyväinen metsätalouden koulutuksen hakijamäärien kasvuun. Vetovoima parani lähes 37 %, joten koulutuksen siirtäminen Mikkeliin vaikuttaa tältä osin hyvältä ratkaisulta.

Myös aikuiskoulutus veti hyvin hakijoita. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen vetovoima kasvoi peräti 43 %:lla. YAMK-koulutuksista suosituin oli yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutus.

Aikuisten tutkintoon johtavan koulutuksen hakijamäärä pysyi korkeana ja suunnilleen viime vuoden tasolla, vetovoimaluku aikuisten osalta on 3,1.

Koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan heinäkuussa. Opiskelut alkavat syksyllä 2014.

 Lisätietoja:

rehtori Heikki Saastamoinen,
puh. 050 312 5151, heikki.saastamoinen@mamk.fi

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs