Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMKin vastaus OKM:n palautteeseen

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin vastaus OKM:n palautteeseen

Tiedote.
Julkaistu: 23.02.2012 klo 11:56
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMK antoi vastauksensa ministeriön palautteeseen

Mikkelin ammattikorkeakoulun AMK-hallitus kokoontui torstaina ja kuuli katsauksen koulutuksen laitosten toiminnallisesta tilanteesta ja tuloksista sekä johdon katsauksen vuodesta 2011. Lisäksi hallitus päätti MAMKin toimintaa kehittävien tiimien uusista kokoonpanoista.

Lisäksi hallitus kuuli MAMKin vastauksen opetus- ja kulttuuriministeriön palautteeseen. Vastauksesta päätettiin MAMK Oy:n hallituksessa. Ministeriö tekee päätökset koulutusohjelmista maalis-huhtikuun vaihteessa.

Ministeriön palautteesta poiketen MAMK esittää, että kulttuurituotannon - ja palvelun tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelmia ei lopeteta, vaan sen sijaan MAMK luopuu auto- ja kuljetustekniikan koulutusohjelmasta (40 aloituspaikkaa) ja supistaa kulttuurituotannon koulutusta viidellä aloituspaikalla ja ympäristöteknologian koulutusta viidellä aloituspaikalla. Matkailualan koulutuksen vahvistamista ministeriön esityksen mukaisesti sisäisellä järjestelyllä MAMK ei näe tarkoituksenmukaiseksi, ellei matkailun koulutustarjontaa vähennetä Itä- ja Kaakkois-Suomen alueella nykyisestään.

MAMK Oy:n hallitus toteaa, että sekä palvelun tuottamisen ja johtamisen että kulttuurituotannon koulutukset ovat maakunnallisesti erittäin tärkeitä. Maakunnan ja kaupunkien strategioissa korostuvat luomu- ja lähiruoka ja niihin liittyvät palvelut. Kulttuurituotannon koulutuksella on merkittävä rooli alueen matkailua tukevassa tapahtumatuotannossa eikä sitä tarjota missään muussa Kaakkois- tai Itä-Suomen ammattikorkeakoulussa.

Edelleen ministeriön esityksen mukaisesti kasvatetaan kymmenellä aloituspaikalla materiaalitekniikan, liiketalouden sekä kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusta. Jo aiemmin on MAMKissa tehty päätös siirtää metsäalan koulutus Pieksämäen yksiköstä Mikkelin kampukselle.

Muutokset yhteen laskettuna niiden nettovaikutus olisi -30 aloituspaikkaa ministeriön esityksen ollessa -75 aloituspaikkaa.

MAMK muistuttaa vastauksessaan, että MAMK on omilla päätöksillään luopunut kahdesta kulttuurialan koulutusohjelmasta: muotoilun koulutusohjelmasta Savonlinnassa ja muotoilun koulutusohjelmasta Mikkelissä. MAMKissa on nykyisellään maan ammattikorkeakoulujen joukossa toiseksi vähiten pieniä, alle 40 aloittajan koulutusohjelmia.

Kymenlaakson kanssa tehtävää yhteistyötä jatketaan tiiviisti ja yhteinen emoyhtiö, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy, aloittaa toimintansa kevään aikana. Yhden korkeakoulukokonaisuuden syntyminen on tulevaisuudessa mahdollista, mutta Mikkelin ammattikorkeakoulu ei pidä sitä vielä aikataulullisesti mahdollisena ajatellen vuodelle 2014 valmisteltavaa uutta lainsäädäntöä.

Lisätietoja:

 

• rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

• kehitysjohtaja Kalevi Niemi, puh. 040 569 8901

 

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs