Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMKin tekniikan ja muotoilun TKI-toiminta esillä Mikkelissä 25.-26.4.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin tekniikan ja muotoilun TKI-toiminta esillä Mikkelissä 25.-26.4.

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2012 klo 14:25
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Tekniikan ja muotoilun tutkimus- ja kehittämistoimintaa esillä MAMKissa 25. ja 26.4.

 

Energia- ja ympäristötekniikan laitoksen tutkimuspäivät

Talo- ja materiaalitekniikan sekä ympäristöteknologian koulutukseen liittyvää tutkimus- ja kehittämistoimintaa esitellään iltapäiväseminaarissa 26.4. klo 12-15.30. Seminaarissa esitellään näiden koulutusalojen opinnäyte- ja muita projektitöitä. Ohjelmassa on mm. esityksiä biokaasulaitoksen energiataseesta, röntgenkuvauksen soveltuvuudesta kiinteiden biopolttoaineiden mittaukseen, uusien puutarhatuotteiden tuotekonseptoinnista sekä aurinkovene –projektista.

Seminaarissa käydään myös laajapohjaista paneelikeskustelua koulutuksen ja yritysten välisestä kumppanuudesta. Keskusteluun osallistuu edustajat Ahlstrom Oyj:stä, Olavi Räsänen Oy:stä, Metsäsairila Oy:stä sekä Miktech Oy:stä.

To 26.4 Energia-ja ympäristötekniikan laitoksen tutkimuspäivät 12:00-15:30 (MAMK Mikpoli 3krs.) Opiskelijat esittelevät töitään seminaariyleisölle kahvituksen yhteydessä. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

Seminaariohjelma liitteenä.

 

Nollasarja tekee opiskelijamuotoilua tunnetuksi

 

Tutkimuspäivien lisäksi MAMKissa on esillä tällä viikolla MAMKin ja KyAMKIn muotoiluosaamista Nollasarjan avulla.

Nollasarja on Mikkelin ammattikorkeakoulun kehittämä tuotemerkki ja muotoiluopiskelijoiden oppimisympäristö. Nollasarjan kautta opiskelijalla on mahdollisuus kehittää ideoitaan yhdessä eri alojen ammattilaisten kanssa ja valmistaa piensarjoja suunnittelemastaan tuotteestaan aina asiakkaille myyntiin asti. Vuodesta 2012 alkaen Nollasarja on osa MAMKin ja KyAMKin yhteistyötä. Molempien oppilaitosten opiskelijat ja henkilökunta ovat yhteistyössä suunnitelleet ja valmistaneet edustavan malliston Nollasarjalle.

Nollasarja esittelee Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoiluopiskelijoiden puu- ja vanerituotteita Habitare-messuilla syksyllä 2012. Puunjalostuskonserni Koskisen Oy on mukana Nollasarjan yhteistyökumppanina. Vuoden 2012 Nollasarjan aiheena on massaräätälöitävä design-tuote, joka tuo uudella ja kiinnostavalla tavalla esille Koskisen Oy:n materiaalivalikoimaa ja -osaamista

Nollasarjan tuotteisiin voi tutustua Mikkelissä ke 25.4 Nollasarja-iltagaalassa klo 15:00-21:00 (MAMK Mikpoli-Sali): Opiskelijat esittelevät omat työnsä yhteistyökumppaneille ja asiantuntijaraadille saaden niistä kritiikin. Tilaisuus on avoin tiedotusvälineille.

 

 

Lisätietoja:

MAMK:

Anssi Ahonen: (teollisen muotoilun opettaja)

p. 0408298453

anssi.ahonen@mamk.fi

 

Seppo Koponen: (teollisen muotoilun opettaja)

p. 0504334461

seppo.koponen@mamk.fi

 

Hanne Soininen, tutkimusjohtaja

p. 0400869952

hanne.soininen@mamk.fi

 

KYAMK:

 

Ari Hynynen (teollisen muotoilun opettaja):

0447028350

ari.hynynen@kyamk.fi

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.

 

Mikkelin ammattikorkeakoulun teollisen muotoilun koulutusohjelma keskittyy konseptimuotoiluun, käyttäjäkeskeiseen muotoiluun ja uusiin digitaalisiin tuotekehitysmenetelmiin sekä materiaalitekniikan kehittämiseen ja soveltamiseen.

 

Monialainen Kymenlaakson ammattikorkeakoulu (KyAMK) tuottaa korkeatasoista ammatillista osaamista läheisessä yhteistyössä työelämän sekä muiden koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa. Ammattikorkeakoulu vahvistaa alueen osaamispääomaa, innovatiivisuutta ja hyvinvointia koulutuksella, tutkimus- ja kehittämistoiminnalla sekä palvelutoiminnalla, ja sillä on myös valtakunnallisesti merkittäviä osaamisalueita.

 

Koskisen Oy on kansainvälisesti arvostettu suomalainen puutuoteteollisuuden perheyritys, jonka asiakkaita ovat muun muassa rakennus-, puusepän- ja kuljetusvälineteollisuus. Kestävän toimintamme periaatteita ovat laadukas ja asiakaslähtöinen toimintatapa, pitkälle kehittynyt tuotantokoneisto sekä tarkat laadunvarmistusmenetelmät.

 

www.koskisen.fi

 

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs