Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin metsätalouden koulutus hankkii opetusmetsää

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin metsätalouden koulutus hankkii opetusmetsää

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2014 klo 12:29
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden koulutus on hankkimassa opetusmetsää koulutusta varten. Metsätalousinsinöörien koulutus muutti viime kesänä Mikkeliin Pieksämäen Nikkarilasta, jonne jäi yli 100 vuotta opetus-, tutkimus- ja harjoitustöissä ollut havaintometsä.

Metsätalousinsinöörien opetuksessa korostuu metsän käyttö mittaus- ja havaintokohteena. Varsinaisten metsätöiden (istutus, taimikonhoito, hakkuutyöt) osuus on vähäinen. Osa opetuksen tarpeista on kuitenkin sellaisia, joita varten tarvitaan oma opetusmetsä.

Metsätalouden koulutus etsii nyt metsää, joka olisi enintään 30 km tai puolen tunnin ajomatkan etäisyydellä Mikkelin keskustasta. Metsän pinta-alan tulisi olla 50 - 100 hehtaaria, mieluiten yhdessä palstassa tai ainakin lähekkäisissä palstoissa hyvin saavutettavissa. Tarvetta on vaihteleville kasvupaikoille ja puustolle. Hankintaan on käytettävissä noin 200 000 euroa. Hankintaan päättyvistä vihjeistä luvataan palkkio. Myös lahjoituksia vastaanotetaan.

Tällä hetkellä metsätalouden koulutus käyttää maasto-opetuksessa ESEDU:n opetusmetsiä Salosaaressa ja Otavan maatalousoppilaitoksen läheisyydessä. Myös Mikkelin kaupunki, seurakunta ja metsäyhtiöt sekä monet yksityiset ovat suhtautuneet myönteisesti metsäopetuksen tarpeisiin.

Lisätietoja:

lehtori Heikki Lehmonen, puh. 040 842 0626

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs