Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin metsäopetuksessa ajellaan nyt metsäkonesimulaattorilla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin metsäopetuksessa ajellaan nyt metsäkonesimulaattorilla

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2014 klo 09:43
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun metsäopetusta- ja koulutusta täydentää jatkossa metsäkonesimulaattori.

Simulaattori saapui Mamkiin elokuun alussa ja nyt vuorossa on henkilökunnan koulutus koneen käyttöön.
Metsäkonevalmistaja Ponsse kouluttaa Mamkin henkilökuntaa torstaina 21.8. kello 10.00 alkaen Mikkelin ammattikorkeakoululla, luokassa E317, osoitteessa Patteristonkatu 3.

Media on tervetullut seuraamaan koulutusta ja kokeilemaan simulaattoria.

Etelä-Savoon virtuaalinen metsäyhteistyöverkosto Digimetsä-hankkeesta  

Metsäkonesimulaattori on hankittu osana Digimetsä-hanketta, jota rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto EAKR. Hanke alkoi kesäkuussa 2013 ja päättyy vuoden lopussa.

Hankkeessa Etelä-Savoon on luotu vuorovaikutteinen metsäopetuksen yhteistyöverkosto. Metsäopetuksen kulmakiviin liittyy sähköinen tiedonsiirto, ohjelmistot ja mobiililaitteet, joita ammattilaisen on hallittava.

Hankkeessa luoduissa verkostoissa on mahdollista tehdä kaikki metsäpalvelujen tuottamiseen vaadittavat työt, aivan kuten todellisuudessakin tapahtuu.

- Jatkossa Mamkista valmistuvilla metsätalousinsinööreillä on entistä paremmat valmiudet työelämään, sillä opiskelijat saavat ympäristössä lähes ammattilaisen tietotekniset taidot. Nyt mahdollista on harjoitella myös metsäkoneen käyttöä, hankkeen projektipäällikkö Kati Kontinen kertoo.

Lisätietoja ja median ilmoittautumiset

Kati Kontinen, tutkimuspäällikkö, Mikkelin ammattikorkeakoulun metsätalouden laitos, p. 050 466 6656, kati.kontinen@mamk.fi

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs