Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMKin LVI-alan opetus palkittiin Teknologiasta tuotteiksi -säätion tunnustuspalkinnolla

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin LVI-alan opetus palkittiin Teknologiasta tuotteiksi -säätion tunnustuspalkinnolla

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2012 klo 09:06
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Teknologiasta Tuotteiksi –säätiön 15 000 euron tunnustuspalkinto luovutettiin Mikkelin ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelmalle kiinteistöalan huippuseminaarissa Aulangolla. MAMKin LVI-alan opetus palkittiin pitkäjänteisestä kehitystyöstä opetuksen laadun nostamiseksi, jonka tuloksena opiskelijat ovat menestyneet valtakunnallisissa ja kansainvälisissä LVI-kilpailuissa. Säätiön kunniamaininnan sai Oras Oy.

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö tukee suomalaisten tuoteideoiden ja teknologioiden tuotteistamista ja kansainvälistymistä. Säätiön toiminta-alueena on ympäristö, erityisesti hyvä sisäympäristö. Säätiö jakaa vuosittain 15 000 euron tunnustuspalkinnon. Vuonna 2011 tunnustuspalkinto jaettiin Technopolis Oyj:lle, joka on kansainvälistymisen lisäksi tuotteistanut onnistuneesti innovatiivisen palvelukonseptin yhdistämään asiakkaat, heitä tukevat palvelut sekä nykyaikaiset kiinteistöt, joissa on hyvä ja energiatehokas sisäympäristö.

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön vuoden 2012 tunnustuspalkinto on päätetty antaa Mikkelin ammattikorkeakoulun talotekniikan koulutusohjelman opetukselle ja se osoitetaan erityisesti tukemaan LVI-talo 2020 –hanketta. Mikkelin ammattikorkeakoulussa on jo vuosia tehty pitkäjänteistä kehitystyötä opetuksen laadun nostamiseksi. Tämän tuloksena MAMKin LVI-alan opiskelijat ovat voittaneet jo neljä kertaa valtakunnallisen LVI-kilpailun, johon osallistuvat LVI-alan koulutusta antavat yliopistot ja ammattikorkeakoulut. MAMKin LVI- alan opiskelijat ovat menestyneet myös eurooppalaisessa kilpailussa.

Säätiön kunniamaininnan saa Oras Oy, joka on voimakkaasti kansainvälistynyt suomalainen perheyhtiö. Oras on toiminnassaan pitkäjänteisesti panostanut innovaatiotoimintaan, tuotekehitykseen ja muotoiluun, ja on saavuttanut johtavan aseman elektronisten hanojen valmistajana. Oraksen tuotteissa korostuvat positiivinen käyttäjäkokemus, energiansäästö ja ympäristöarvot.

Palkinnon jakoi Kiinteistöjen sijoitus-, rahoitus- ja kehitys- ja palveluliiketoiminnan Vuosiseminaarissa 8.11.2012 Aulangolla Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja Mika Halttunen.

 

 

Lisätietoja:

 

Mika Halttunen, Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön hallituksen puheenjohtaja

Puh. 0400-711 299

S-posti: mika.halttunen@teknologiastatuotteiksi.fi

Aki Valkeapää, yliopettaja, Energia- ja ympäristötekniikan laitos, MAMK,

Puh. 040-829 8454

S-posti: aki.valkeapaa@mamk.fi

Pekka Kuusniemi, toimitusjohtaja, Oras Oy

Puh. 050-537 3883

S-posti: pekka.kuusniemi@oras.com

 

 

Teknologiasta Tuotteiksi -säätiö

Vuonna 1994 perustetun Teknologiasta Tuotteiksi -säätiön toiminta-ajatuksena on palkita tunnustuspalkinnoin yrityksiä, yhteisöjä ja yksityishenkilöitä. Päätökset palkittavista tahoista tekee säätiön hallitus. Säätiön hallituksessa on edustus seuraavista organisaatioista: Finpro, Finnvera, Työ- ja elinkeinoministeriö, Keksintösäätiö, SITRA, Tekes, Ympäristöministeriö, Iitin kunta ja Halton Oy.

Palkinnonsaajakandidaatit säätiön hallitukselle esittelee vuosittain yksi kiinteistö- ja rakennusklusterin merkittävistä järjestöistä. Tänä vuonna esittelystä vastasi LVI -talotekniikkateollisuus Ry.

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa.

LVI-alaa opiskelee MAMKissa noin 300 opiskelijaa, vuosittain koulutuksen aloittaa 40.

Koulutuksen lisäksi Mikkelin ammattikorkeakoulussa tehdään laajaa tutkimus- ja kehittämistyötä sekä tuotetaan monipuolisia palveluja. Tutkimus on soveltavaa tutkimusta, jossa pyritään nopeasti hyödynnettäviin tutkimustuloksiin. Uudet tuotteet tai toimintamallit syntyvät usein hankkeiden tai opinnäytetöiden kautta, joita tehdään MAMKissa vuosittain 800. MAMKin toiminta profiloituu tutkimus-, kehittämis- ja palvelutoiminnassa seuraaviin painoaloihin: kestävä hyvinvointi, sähköinen arkistointi ja digipalvelut sekä materiaalit ja ympäristöturvallisuus.

 

Oras Oy

Oras on merkittävä keittiö- ja kylpyhuonehanojen kehittäjä, valmistaja ja markkinoija. Yhtiön perustamisesta vuodesta 1945 alkaen Oras on tuonut markkinoille korkealaatuisia designtuotteita, joissa hyödynnetään käyttäjäystävällisyyttä parantavia teknisiä ratkaisuja. Jokainen teknologinen yksityiskohta tuotteissa on suunniteltu edistämään veden ja energian tehokasta käyttöä. Kosketusvapaat hanat Oras esitteli Euroopan LVI-markkinoille jo 1990-luvulla. Oraksen visiona on tulla elektronisten hanojen markkinoiden todelliseksi omistajaksi Euroopassa.

Oras on perheyhtiö Oras Investin omistama ja yrityksen pääkonttori sijaitsee Raumalla. Oras-hanat valmistetaan Euroopassa, yhtiön kahdessa tehtaassa, jotka sijaitsevat Suomessa ja Puolassa. Myös raaka-aineet ja tuotannossa käytetyt komponentit hankitaan eurooppalaisilta yhteistyökumppaneilta.

 

Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy

on vuonna 1978 kiinteistöalan järjestöjen sekä alan toimijoiden perustama johtava kiinteistöalan ajankohtaiskoulutusyhteisö, joka järjestää vuosittain noin 130 julkista ja yrityskohtaista koulutus- ja valmennustilaisuutta, joihin osallistuu yhteensä yli 4 200 henkilöä. Kouluttajakuntaan kuuluu lähes 220 eri alojen asiantuntijaa. Koulutuskeskus järjestää myös muuta alaan liittyvää yrityskoulutusta. Koulutustoiminta on jatko-, uudelleen- ja täydennyskoulutusta. Toimintaan kuuluu julkisten koulutusten, tilauskoulutusten sekä seminaarien järjestäminen. Tarjolla on koulutusta johtotehtävistä suoritustason tehtäviin. Päätoimialansa lisäksi Koulutuskeskus tarjoaa konsultointi - ja henkilöstövalintapalveluja, harjoittaa alan tutkimus- ja kustannustoimintaa sekä järjestää alaan liittyvää kansainvälistä koulutusta. Koulutuskeskus haluaa tuottaa lisäarvoa, menestystä ja arvostusta alan yrityksille, yhteisöille ja ammattilaisille, sekä olla merkittävä kehittäjä ja vaikuttaja.

 

Vuosiseminaari

on Kiinteistöalan Koulutuskeskus Oy järjestämä (jo vuodesta 1995) vuosittainen kiinteistöjen sijoitus-, rahoitus-, kehitys- ja palveluliiketoiminnan huipputapahtuma. Vuosiseminaari kokoaa yhteen kiinnostavimmat asiantuntijat, joiden toiminnan keskiössä on kiinteistö sijoittajasta rahoittajaan, kehittäjään, neuvonantajaan, rakennuttajaan, palvelun tuottajaan ja sen käyttäjään. Kyseessä on alan suurtapahtuma.

Lue lisää www.vuosiseminaari.fi

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs