Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMKin kv-viikko: Euroopan hyvinvointi puhututtaa Mikkelissä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin kv-viikko: Euroopan hyvinvointi puhututtaa Mikkelissä

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2012 klo 14:13
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

EUROOPAN HYVINVOINTI PUHUTTAA MONIALAISESTI MIKKELISSÄ

Miten kotoutumista tuetaan meillä ja muualla? Miten nuorten osallisuutta lisätään yhteiskunnassa? Millaista on monikulttuurinen hoitotyö? Kuinka tavoittaa uusia yleisöjä kun pelkällä leivällä ei enää elä?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Mikkelin ammattikorkeakoulun kansainvälisyysviikolla, joka järjestetään Mikkelissä 24.–26.4.2012. Viikko kerää Mikkeliin yhteensä noin 40 vierailevaa opiskelijaa sekä luennoitsijaa seitsemästä eri maasta. Kokonaisuudessaan viikolle osallistuu n. 200 opiskelijaa ja opettajaa MAMKin omista koulutusohjelmista sekä ulkomaalaisista partnerioppilaitoksista.

Viikon aloittaa MAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen. Rehtorin tervetulotoivotuksen jälkeen Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen kertoo Suomen hyvinvoinnin ajankohtaisista teemoista. Kansainvälisyysviikon keskeisinä aiheina ovat hyvinvoinnin edistämisen ajankohtaiset teemat Euroopan näkökulmasta. Euroopan hyvinvointia käsitellään luennoilla ja työpajoissa, joiden aiheina ovat muun muassa monikulttuurinen hoitotyö, maahanmuuttajien kotoutuminen, maaseutunuorten hyvinvointi ja uudet yleisöt kulttuurituotannossa. Samankaltaisia kysymyksiä pohditaan ympäri Eurooppaa, joten teemoja on aiheellista käsitellä yhdessä eri kansalaisuuksien kanssa.

Ulkomaalaisia vieraita viikolle saapuu Venäjältä, Hollannista, Belgiasta, Tanskasta, Englannista ja Saksasta. Vierailevat luennoitsijat puhuvat muun muassa unen merkityksestä hyvinvointiin ja vähäosaisten asemasta yhteiskunnassa. Kansainvälisessä paneelikeskustelussa pohditaan maahanmuuttajien kotoutumiseen liittyviä hyviä käytänteitä ja haasteita. Viikon päätteeksi ideoidaan kehittämismahdollisuuksia käsitellyistä aiheista.

Viikon organisoi Mikkelin ammattikorkeakoulun kansalaistoiminnan ja nuorisotyön, kulttuurituotannon, sosiaalialan sekä hoitotyön opiskelijat ja opettajat.

Kansainvälisyysviikon ohjelma löytyy liitteestä. Luennot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille

 

Lisätietoja:

 

Minna Kortelainen
Kv-koordinaattori
minna.kortelainen@mamk.fi
040 826 6062

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs