Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin hallinnoima hanke sai yli puolen miljoonan rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin hallinnoima hanke sai yli puolen miljoonan rahoituksen opetus- ja kulttuuriministeriöltä

Tiedote.
Julkaistu: 31.12.2013 klo 11:32
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetusministeriö on myöntänyt 10 miljoonaa euroa ammattikorkeakoulujen työelämälähtöiseen opetus-, tutkimus- ja kehitystyöhön. Avustuksilla rahoitetaan yhteensä 17 hanketta. Mikkelin ammattikorkeakoulun hallinnoima Open House –hanke sai avustusta 550 000 euroa. Tutkimus- ja kehittämistyössä ovat Mamkin lisäksi mukana myös Kymenlaakson ja Kajaanin ammattikorkeakoulut.

Open House -hankkeen tavoitteena on tk-toiminnan kehittäminen lisäämällä osaamisen vaihtoa työelämän ja ammattikorkeakoulujen välillä. Tavoitteena on lisätä opettajien ja muun henkilökunnan työelämäjaksoja ja kannustaa yrityksiä tekemään niiden tarpeista lähteviä kehittämissuunnitelmia ja kehitysesityksiä korkeakoululle. Osaamisen vaihtoa pyritään lisäämään myös kehittämällä uusia kohtaamispaikkoja korkeakoulujen ja yritysten välille. Uudentyyppisten oppimisympäristöjen tarkoituksena on palvella sekä korkeakouluja että yrityksiä.

Mamk saa oman osansa myös kaikille ammattikorkeakouluille yhteisesti myönnetystä kolmen miljoonan potista, joka on tarkoitettu henkilöstön tki-osaamisen syventämiseen ja ylempien amk-tutkintojen kehittämiseen. Miljoona euroa osoitetaan TKI-osaajavalmennushankkeeseen, jota koordinoi Haaga-Helia ja Hämeen ammattikorkeakoulun koordinoimalle "Ylempi ammattikorkeakoulututkintokoulutus vahvaksi TKI-vaikuttajaksi" -hankkeelle osoitetaan 2 miljoonaa euroa.

Nyt myönnetyllä määrärahalla tuetaan ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehitystyön laadun ja vaikuttavuuden lisäämiseen liittyviä hankkeita, henkilökunnan tutkimus- ja kehitystyöhön pätevöitymiseen liittyviä hankkeita sekä asiantuntija- ja opiskelijavaihdon kehittämishankkeita korkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja työelämän välille. Määrärahaa voitiin myöntää vain sellaisille hakemuksille, jotka täyttivät hakukriteerit.

Avustukset perustuvat opetus- ja kulttuuriministeriön avoinna olleeseen hakuun, johon saapui määräaikaan mennessä 31 hakemusta. Yhteensä avustuksia haettiin yli 16 miljoonan euron edestä.

Lista rahoitettavista hankkeista (pdf): www.minedu.fi/OPM/Tiede/ohjaus_ja_rahoitus/valtionavustukset/myonnetyt/amk_tk.pdf

 

Lisätietoja:

Mikkelin ammattikorkeakoulu

vararehtori Kalevi Niemi, puh. 040 569 8901

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs