Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMKin hakijamäärät kasvoivat

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin hakijamäärät kasvoivat

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2012 klo 12:18
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKin hakijamäärä kasvoi jälleen

Mikkelin ammattikorkeakoulu kasvatti jälleen tänä vuonna hakijamääriä yhteishaussa. Nuorten hakijamäärät ovat kasvaneet nyt neljä vuotta peräkkäin. MAMK pärjäsi valtakunnallisestikin hyvin, sillä valtakunnallisesti hakijamäärät kasvoivat vain 0,2 % MAMKin hakijamäärien kasvaessa nuorten osalta 4%.

Vuoden aikana nuorten suomenkieliseen koulutukseen on kaksi hakua, syksyn yhteishaku tammikuussa alkaviin koulutuksiin sekä kevään yhteishaku syksyllä alkaviin koulutuksiin. Näiden hakujen osalta ensisijaisten hakijoiden määrä oli 2,24 hakijaa aloituspaikkaa kohden, kun se viime vuonna oli 2,15. Yhteensä MAMKiin haki 1441 ensisijaista hakijaa.

Muutaman koulutusohjelman kohdalla hakijamäärät nousivat erittäin merkittävästi. Materiaalitekniikan vetovoima kasvoi 188 % ympäristöteknologian 153 % ja metsätalouden 33 %.

- Näiden koulutusohjelmien kohdalla hakijamäärien kasvuun vaikuttaa osaltaan koulutuksen jakaminen syksyn ja kevään hakuihin. Metsätalouden hyvät hakijamäärät kertovat sen, että hakijoiden kannalta siirto Pieksämäeltä Mikkeliin oli oikea päätös, kertoo rehtori Heikki Saastamoinen.

Rehtori Saastamoinen on lukuihin, sekä erityisesti MAMKissa tehtyyn työhön tyytyväinen.

- Henkilökunta on tehnyt hyvää työtä, mikä näkyy myös ulospäin.

MAMKin suosituin koulutusohjelma oli tänä vuonna fysioterapia, johon oli 4,33 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden. Seuraavaksi eniten hakijoita kiinnostivat sosiaaliala, kulttuurituotanto, hoitotyö ja terveydenhoitotyö.

Savonlinnassa hakijoita veti parhaiten fysioterapia, mutta myös matkailun, hoitotyön ja jalkaterapian koulutukseen oli hyvin hakijoita.

Aikuiskoulutus veti myös hyvin

MAMKin vetovoima kasvoi myös aikuiskoulutuksessa. Aikuisten tutkintoon johtavan koulutuksen koko vuoden vetovoimaluku oli 2,98, vastaava luku viime vuonna oli 2,47. Aikuisten osalta vetovoiman valtakunnallinen kasvu oli 12 %, MAMKin osalta 20%. Aikuisten osalta MAMKin vetovoimaisin koulutusohjelma oli sähkötekniikka.

Ylempään amk-tutkintoon tähtäävän koulutuksen vetovoimaluku on 2,23, vuosi sitten 1,18. MAMKin tulos oli valtakunnallisesti erinomainen, YAMK-koulutuksen osalta valtakunnallinen kasvu oli vain 6%, MAMKissa 89%. MAMKin YAMK-koulutuksista kiinnosti eniten sähköinen asiointi ja arkistointi.

Koulutusohjelmien valintakokeet järjestetään kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan heinäkuussa. Opiskelut alkavat syksyllä 2012.

 

Lisätietoja:

rehtori Heikki Saastamoinen,

puh. 050 312 5151, heikki.saastamoinen@mamk.fi

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs