Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkin aurinkoveneen suunnittelukilpailu on ratkennut

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin aurinkoveneen suunnittelukilpailu on ratkennut

Tiedote.
Julkaistu: 31.03.2014 klo 15:17
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkin opiskelijat ja henkilökunta ovat rakentamassa aurinkokennojen energialla kulkevaa venettä ensi kesän MM-kilpailuihin Hollantiin ja Monte Carlo Cupiin Monacoon. Suunnittelukilpailussa etsittiin ratkaisuja, joilla teknisesti alansa ehdotonta huippua edustava vene erottuisi myös ulkonäöllisesti edukseen kilpailijoistaan.

Voiton nappasivat Mamkin materiaalitekniikan ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat Jari Aalto, Veli Tammela ja Leena Teittinen kilpailutyöllään ”Swan”. Swanissa yhdistyy tyylikkäällä tavalla Mamkin värimaailma logosta tuttuine elementteineen suomalaisuutta ilmentävään joutseneen. Kokonaisuus on sinivalkoinen, mikä sopii hyvin suomalaiselle veneelle kansainvälisissä kilpailuissa.

Voittaneen suunnitelman mukainen ulkoasu toteutetaan veneeseen maalaamalla ja/tai tarrateippauksilla.

Tuomaristo oli päätöksessään yksimielinen. Tuomaristoon kuuluivat tutkimusjohtaja Martti Kemppinen, tutkimuspäällikkö Kari Dufva, projektiasiantuntija Markus Bruun ja opiskelijoiden edustajana kulttuurituotannon opiskelija Marjukka Hämäläinen.

Kaikkiaan kilpailuun osallistui 16 eri työtä. Kilpailutyöt ovat nähtävillä Facebook-sivulla Solarboat Mamk, sekä veneen kera Mikpoli-rakennuksen aulassa 8.-10. 4. 2014. Facebook-galleria löytyy suoralla osoitteella https://www.facebook.com/media/set/?set=a.617897281625580.1073741831.484311764984133&type=3

Lisätietoja aurinkoveneestä: www.mamk.fi/midnightsunmamk

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs