Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamkiin haettiin 75 eri maasta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamkiin haettiin 75 eri maasta

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2015 klo 14:37
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun vieraskielisten koulutusten kokonaishakijoiden määrä kasvoi. Yhteensä hakijoita oli tänä vuonna yhteensä 1301, viime vuonna 1294.

Ensisijaisten hakijoiden määrässä ei sen sijaan päästy edellisvuoden ennätyslukuihin, jolloin hakijamääriä nosti Talouselämä–lehden tuore noteeraus Suomen parhaaksi ammattikorkeakouluksi. Tänä vuonna vastaavaa vertailua ei tehty. Hakijamäärien vertaaminen edellisvuoteen on hankalaa, sillä hakujärjestelmä on muuttunut viime vuoteen verrattuna.

Mikkelin ammattikorkeakoulussa haussa oli kolme englanninkielistä koulutusta: Information technology, Environmental engineering ja Business management, joista jälkimmäinen veti eniten ensisijaisia hakijoita, opiskelupaikkaa tavoitteli 108 ensisijaista hakijaa.

 - Hakijoita oli kaikkiin koulutusohjelmiin varsin hyvin, keskimäärinkin lähes kuusi hakijaa aloituspaikkaa kohden. Toki monen kaukaa hakevan matka tänne on pitkä ja vaikea, mikä aina käytännössä karsii tulijoita, mutta näin korkeista määristä pääsee hyvin karsimaan varsin oivallisen uusien opiskelijoiden joukon. Hakijoita oli myös ilahduttavan monesta maasta, mikä kertoo omalla tavallaan hyvästä Suomi-kuvasta maailmalla, toteaa rehtori Heikki Saastamoinen.

Kansallisuuksittain suurimmat hakijaryhmät olivat venäläiset, suomalaiset ja vietnamilaiset. Yhteensä hakijoita oli 75 eri maasta. Valintakokeet järjestetään huhti-kesäkuussa ja opinnot alkavat syksyllä 2015.

 

Lisätietoja:

rehtori Heikki Saastamoinen,

puh. 050 312 5151, heikki.saastamoinen@mamk.fi

 

Mikkelin ammattikorkeakoulun hakijapalvelut

puh. 050 3125 031, admissions@mamk.fi

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs