Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamk tuo Savonlinnaan insinöörikoulutusta, vahvistaa terveysalaa ja siirtää matkailun koulutuksen Mikkeliin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamk tuo Savonlinnaan insinöörikoulutusta, vahvistaa terveysalaa ja siirtää matkailun koulutuksen Mikkeliin

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2013 klo 18:06
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

TIEDOTE
5.9.2013

Mamk tuo Savonlinnaan insinöörikoulutusta, vahvistaa terveysalaa ja siirtää matkailun koulutuksen Mikkeliin
 
Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitus on tänään päättänyt esittää Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallitukselle järjestelyn, jossa käynnistetään sekä Mikkelissä että Savonlinnassa toteutettava prosessi-insinöörikoulutus. Savonlinnassa koulutuksessa hyödynnettäisiin vahvasti Kuitulaboratorion ainutlaatuista tutkimusympäristöä tukeutuen myös seudun vahvaan ja elinvoimaiseen metsäteollisuuteen.

Matkailun koulutus siirretään Savonlinnasta Mikkeliin, jonne matkailu- ja ravitsemisalan koulutus keskittyy kokonaan. Mikkelissä on jo ennestään alan koulutusta: palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma, josta valmistuu restonomeja. Siirron myötä Mamkiin syntyy matkailun koulutuksellinen kokonaisuus, jossa ovat mukana siihen kiinteästi liittyvät ravitsemispalvelut, matkailijoiden hakemat elämys- ja ohjelmapalvelut sekä vankka liiketalouden osaaminen.
 
Matkailu- ja ravitsemisalalla tullaan jatkossa toimeen aiempaa pienemmällä aloituspaikkamäärällä. Koko ammattikorkeakoulussa aloittajien määrää ei järjestelyn myötä vähennetä, vaan säästyvillä paikoilla laajennetaan terveysalan koulutusta Savonlinnassa. Prosessi-insinöörikoulutus on tarkoitus aloittaa uutena koulutuksena, eli se ei korvaa mitään olemassa olevaa koulutusta. Koulutusjärjestelyt eivät muuta Savonlinnan aloituspaikkoja nykyisestä.

Järjestely on syntynyt osana ammattikorkeakoulujen toimilupaprosessia. Jokaisen ammattikorkeakoulun on osana ammattikorkeakoululakimuutosta haettava uudelleen toimilupaa vuodesta 2014 eteenpäin. Asiaa on valmisteltu yhteistyössä Savonlinnan kaupungin kanssa.
 
Mikkelin ammattikorkeakoulu Oy ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulu Oy muodostavat Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n omistaman kokonaisuuden. Osakassopimuksen mukaisesti tällaiset rakenteelliset järjestelyt käsitellään Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksessa. Hallitus käsittelee asiaa 11.9.


Lisätietoja:
•         hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, puh, 0400 143 661
•         toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen, Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy, puh. 050 312 5151


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs