Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » MAMK toivoo tuloksellisuuden näkyvän rahoituksessa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMK toivoo tuloksellisuuden näkyvän rahoituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2012 klo 16:27
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulussa perjantaina vieraillut opetusministeri Jukka Gustafsson kiitteli Mikkelin ammattikorkeakoulun ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun välistä yhteistyötä. Ministeri muistutti, että ammattikorkeakoulujen määrän vähentäminen tiettyyn lukuun ei ole itsetarkoitus, vaan rakenteellisella kehittämisellä haetaan laadukasta koulutusta tarjoavia korkeakouluja, joiden määrä on sopiva palvelemaan sekä alueita että koko Suomea. MAMK ja KyAMK saivat ministeriöstä 3 miljoonaa euroa rakenteelliseen kehittämiseen, mikä on ministeriön nyt jakamista summista merkittävin.

- Rakenteelliseen kehittämiseen on ministeriöstä jatkossakin luvassa niin henkistä kuin taloudellistakin tukea, ministeri Gustafsson totesi.

MAMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko muistutti, että MAMK ja KyAMK ovat tehneet yhteistyötä oma-aloitteisesti ja ilman pakkoa. Yhteistyön aloittamisesta kului noin kolme vuotta siihen, että korkeakoulut siirtyivät yhteiseen omistukseen. Rauhallinen tahti varmistaa sen, että yhteistyön kehittämisen aikana perustoiminnot pysyvät laadukkaina ja myös niiden kehittämiseen jää riittävästi aikaa ja resursseja.

- MAMK ja KyAMK tekevät ylimaakunnallisessa yhteistyössä pioneeritoimintaa, muistutti MAMKin rehtori Heikki Saastamoinen.

- Yhteistyön tiivistämisessä on lisäksi monia muuttujia mm. verotukseen ja lainsäädäntöön liittyen, jotka vievät aikaa.

Ammattikorkeakoulut siirtyvät lähivuosina uuteen rahoitusmalliin, joka perustuu tuloksellisuuteen. MAMK on jo vuosia ollut maan tuloksellisimpia ammattikorkeakouluja ja olisi teoriassa rahoitusuudistuksen selkein hyötyjä. Tämän hetkisen siirtymäsäännöksen mukaan tulokselliset ammattikorkeakoulut – MAMK muiden mukana – eivät kuitenkaan hyötyisi erinomaisesta tuloksesta taloudellisesti riittävästi, sillä rahoitusmallin kompensaatiot tasoittavat tilannetta ammattikorkeakoulujen kesken. Rehtori Saastamoinen piti tilannetta ikävänä etenkin hyvää työtä ja tulosta tehneen henkilöstön kannalta. MAMKissa vieraillut ministeri Gustafsson otti asiasta kopin ja lupasi perehtyä asiaan ja katsoa olisiko tuloksellisten ammattikorkeakoulujen tilanteelle uuden rahoitusmallin osalta tehtävissä parannusta.

 

Lisätietoja:

- hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko, p. 0400 143 661

- rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, 050 312 5151

 

Kuvateksti: 

Ministerin vierailua MAMKissa isännöivät Mikkelin ammattikorkeakoulun rehtori Heikki Saastamoinen (vasemmalla), MAMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko (toinen vasemmalta) ja MAMK Oy:n hallituksen jäsen Pauliina Viitamies.

 

 

 

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs