Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamk sai toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamk sai toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 15:42
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulu on saanut toistaiseksi voimassa olevan toimiluvan, 1.1.2014 alkaen. Toimilupa myönnettiin hakemuksen mukaisesti. Valtioneuvoston myöntämässä toimiluvassa todetaan, että Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n tulee omalta osaltaan toimia siten, että Mikkelin ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulujen toiminnot voidaan yhdistää vuoden 2017 alusta lukien. Valtioneuvosto myönsi toimiluvat yhteensä 24 ammattikorkeakoululle.

Toiminta ja talous hyvällä pohjalla

Toimiluvan perusteluissa todetaan, että Mamkin tutkimus- ja kehittämistoiminnalla ja koulutuksella on yhteiset painoalat, josta muodostuu laaja osaamispohja innovaatiotoiminnalle. Tutkimus ja kehittämistoimintaa toteutetaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa ja Mamkin maksullinen palvelutoiminta tukee aluekehitystä.

Mamk sai koulutusvastuun kaikille hakemilleen aloille ja tutkintonimikkeille, mikä tarkoittaa käytännössä nykyistä koulutustarjontaa.

Myös Mamkin taloudellinen tilanne ja sen ennusteet saavat kiitosta. Hyvä nettotuloksen kehitys on seurausta ennustetusta yksikköhintarahoituksen merkittävästä kasvusta. Ennustettu nettotulos on keskimäärin voitollinen vuosina 2014-2018.

Mamkin toimiluvan keskeiset asiat

Tulevien vuosien suurimpia muutoksia Mamkissa ovat mm. matkailun koulutuksen siirtäminen Savonlinnasta Mikkeliin ja terveysalan koulutuksen vahvistaminen Savonlinnassa. Lisäksi Mamkissa aloitetaan prosessi-insinöörikoulutus, jossa hyödynnetään vahvasti Savonlinnassa toimivaa Kuitulaboratoriota. Uutena koulutuksena käynnistetään digitaalisen tiedonhallinnan koulutus, joka antaa valmiudet asiakkaiden tarpeista lähtevien sähköisten palveluiden tekniseen toteuttamiseen.

Mamkin ja Kyamkin yhteistyö tiivistyy

Sekä Mikkelin että Kymenlaakson ammattikorkekoulujen toimiluvissa asetettiin korkeakouluille kehittämisvelvoite toimia niin, että Mamkin ja Kyamkin toiminnot voidaan yhdistää vuoden 2017 alusta lukien. Toimiluvan perusteluissa todetaan, että strateginen yhteistyö ja fuusioituminen Kyamkin kanssa vahvistaa toiminnan laatua ja vaikuttavuutta koko Kaakkois-Suomessa.

Työ kohti fuusiota on jo käynnissä ja korkeakoulut jatkavat yhteistyön tiivistämistä edelleen sekä koulutuksessa, tutkimuksessa että tukipalveluissa. Vuoden 2014 alussa markkinointi- ja viestintäpalvelut sekä opiskelijapalvelut siirretään emoyhtiöön, eli Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:öön. 

Lisätietoja:
rehtori, toimitusjohtaja Heikki Saastamoinen, 050 312 5151
vararehtori Kalevi Niemi, 040 569 8901

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs