Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamk muuntaa vanhat kuntolaitteet huipputekniikan käyttöön

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamk muuntaa vanhat kuntolaitteet huipputekniikan käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 17.06.2014 klo 12:37
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mikkelin ammattikorkeakoulun ja paikallisen yhteiskunnallisen yrityksen Pk-kunto Oy:n tuotekehitysprojektissa kehitetään vanhojen kuntolaitteiden muuttamista liikkumisen, oppimisen ja kaupankäynnin älykoneiksi. Yhteistyöverkostossa on mukana myös Etelä-Savon ammattiopiston autoala Mikkelistä, joka tutki erilaisten autojen laturien sopivuutta kuntopyörien yhteydessä käytettäväksi.

 

Vihreää sähköä liikkumisen, oppimisen tai ostamisen lomassa

Vanhoja muunnettuja kuntolaitteita voidaan käyttää moni tavoin. Projekti pyrkii kaupallistamaan kehittämänsä laitteiston ja etsii kumppaneita projektin jatkotyölle virtuaalioppimisen ja -oston parissa. Tutkimuksen kohteena on esim. kiinnostus käyttää tuotettua vihreää sähkövoimaa hyödyksi kuntosaleissa. Mikkeliläinen hyvinvointikeskus on jo hyödyntänyt projektin keksintöjä. Kesän aikana osa kuntoilulaitteista muutetaan virrantuoton ja liikkumisen koneiksi.

 

Maisemia kuntopyöräilyyn

Virtuaaliretki Kuntoillen –projektissa testataan, miten polkemalla kuntopyörää tai cross-traineria saadaan omalle TV-ruudulle näkyviin maisemia tai muita retkivideoita.

Kuntopyörästä tai cross-trainerista kuntoilijan lihastyö viedään hihnan kautta laturiin, joka tuottaa sähköä käytettyyn moottoripyörän akkuun. Projektin kehittämä ohjauslaite toimii yhteistyössä uuden nopeusmittauksen ja invertterin kanssa, mikä puolestaan antaa akusta verkkosähköä televisioon. Sähköä riittää vähintään kymmeniksi minuuteiksi, mutta ahkera polkija voi saavuttaa yli tunninkin virtuaaliretken.

 

Virtuaalista kuntopyöräilyä on Mikkelissä mahdollista nähdä loppukesästä. Osana Mikkelissä 22.8. alkavaa Täydellinen liikuntakuukausi- tapahtumaa mikkeliläiset tekevät virtuaalisia retkiä eri maihin ja yrittävät 20 kuntopyörällä tuotetun sähkömäärän ja hyväntekeväisyyspotin ennätystä.

 

 

Lisätietoja :

Projektipäällikkö, DI Markku J. Rossi

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy

p. 0400-544876, markku.rossi@mamk.fi

 

Toimitusjohtaja Arto Rinkinen

Pk-kunto Oy

p. 050-3095054, arto.rinkinen@pk-kunto.fi

 

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs