Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mamk etsii unelmien kampusta, tilaisuudet Mikkelissä 8.12. ja Savonlinnassa 12.12.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Mamk etsii unelmien kampusta, tilaisuudet Mikkelissä 8.12. ja Savonlinnassa 12.12.

Tiedote.
Julkaistu: 05.12.2014 klo 13:10
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

KUTSU

5.12.2014

 

Mamk etsii unelmien kampusta, tilaisuudet Mikkelissä 8.12. ja Savonlinnassa 12.12.

Mikkelin ammattikorkeakoulu toimii kahdella kampuksella Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kampukset ovat monipuolisia ja niillä on paljon palveluja ja toimintaa, mutta aina on varaa parantaa. Mamkissa on käynnissä Unelmien Kampus 2030 –projekti, jossa etsitään uusia ideoita kampusten kehittämiseen.

Median edustajat ovat tervetulleita ideoimaan ja kuulemaan muiden ideointia. Tilaisuudessa myös kerrotaan kootusti tähän mennessä kerätyistä ideoista.

- maanantaina 8.12. Mikkeliin, ravintola DeXiin (Patteristonkatu 3). Tilaisuus on klo 13-16

- perjantaina 12.12. Savonlinnaan, Kaarisaliin (Savonniemenkatu 6).Tilaisuus on klo 9-12

 

Lisätietoja tilaisuuksista:

Pekka Pulkkinen, 040 630 0341

 

TIEDOTE

5.12.2014

 

Mamk kehittää unelmien kampuksia

Mikkelin ammattikorkeakoulu toimii kahdella kampuksella Mikkelissä ja Savonlinnassa. Kampukset ovat monipuolisia ja niillä on paljon palveluja ja toimintaa, mutta aina on varaa parantaa. Mamkissa on käynnissä Unelmien Kampus 2030 –projekti, jossa etsitään uusia ideoita kampusten kehittämiseen.

Viikolla 49 Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla kiertäneillä Ideakioskeilla kerättiin noin 450 keskustelua opiskelijoilta, henkilökunnalta ja sidosryhmiltä. Maanantaina 8.12. ideointi jatkuu Mikkelissä ja 12.12. Savonlinnassa. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia – myös kaupunkilaiset, yritykset ja muut yhteistyökumppanit tervetulleita.

Oppiminen muuttuu – mitä se tarkoittaa kampuksien kannalta?

Kampusten kehittämisen taustalla on tieto siitä, että oppiminen ja opiskelu muuttuu.

- Menetelmät muuttuvat, opettajan ja opiskelijan roolit on murroksessa ja verkko-opiskelun merkitys kasvaa. Tämä näkyy väistämättä myös kampuksilla, jonka tilojen on vastattava uusiin tarpeisiin, kertoo kehittämisprojektia vetävä koulutusjohtaja Matti Kilpiäinen Mamkista.

Toinen asia johon projektilla halutaan vaikuttaa, on kampuksen avaaminen kaupunkilaisille.

- Mamk on tehnyt tähänkin asti esimerkiksi tilojen osalta ratkaisuja, joissa on ajateltu myös yrityksiä ja heidän tarpeitaan. Kampuksilla sijaitsee useita yrityksiä, mutta kanssakäymistä niiden ja ammattikorkeakoulun kanssa halutaan entisestään lisätä – kuten myös muualla olevien yritysten kanssa. Ilmaan on heitetty myös ajatusta kampuksesta koko kansan olohuoneena. Mitä kampusalueella voisi tehdä illalla ja viikonloppuna opiskelun lisäksi? Kilpiäinen pohtii.

Ideoita unelmien kampukseen kysytään kampuksen käyttäjiltä. Yhteistyökumppanina toimii Business Arena Oy, joka on erikoistunut tulevaisuuden korkeakoulujen toimintamallien ja innovaatiokulttuurin kehittämiseen. Ideoita on kerätty kyselyllä, verkkosivulla sekä Ideakioskeilla, joissa kahvihetken lomassa on keskusteltu opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa..

- Ihmiset ovat olleet todella innostuneita ja keskusteluja on käyty 4 päivän aikana noin 450. Keskustelun avulla tehtävän tiedonkeruun tunnelmaa kuvaa hyvin henkilökunnan edustajan suusta kuultu lause: ”En ois ikinä uskonu, että kahvi ja donitsi saa henkilökunnan ja opiskelijat juttelemaan noin vuolaasti heille tärkeistä asioista.", kertoo Vilma Mutka Business Arenasta.

Ideakioskien lisäksi järjestetään tilaisuudet Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla, ja ideoita kerätään myös verkossa. Tammikuussa ideoita viedään konkreettisempaan suuntaan työ- ja pilottipajoissa.

Lopputuloksena syntyy yhteinen näkymä monialaisista, yhteisöllisistä ja työelämälähtöisistä kampuksista. Työkaluksi käytännön toteutukseen laaditaan Mamkin kampuksille Kampusmanuaali, joka valmistuu keväällä 2015.

Edellinen kehittämistyö poiki DeXin

Mamkissa kampusten kehittäminen yhdessä ei ole uusia asia. Edellisen kerran kehittämistä tehtiin koko kampuksen voimin 2000-luvun puolivälissä. Sen ansiosta Kasarmin kampukselle syntyi esimerkiksi ravintola DeXi, joka kulki työnimellä Kampussydän. Visio kampuksen yhteisestä olohuoneesta, joka on keskeisellä paikalla, on toteutunut.

Nyt käynnissä olevassa kehittämisessä on otettu huomioon tuleva fuusio Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa. Samaa menetelmää voidaan haluttaessa käyttää myöhemmin muilla kampuksilla – jokainen kampus on yksilöllinen ja kehittäminen tehdään käyttäjien ehdoilla.

 

Lisätietoja:

koulutusjohtaja Matti Kilpiäinen, puh. 0400 753 165

 

Ideointialusta verkossa:

http://bit.ly/unelmienkampus

 

 

 Kuvat: Savonlinnan ja Mikkelin kampuksilla kiertäneillä Ideakioskeilla kerättiin noin 450 keskustelua.

 

Liitetiedostot

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs