Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Maistuva vegaaniruoka jää matkailijan mieleen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Maistuva vegaaniruoka jää matkailijan mieleen

Tiedote.
Julkaistu: 19.12.2013 klo 12:17
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Moni vegaaniruokavaliota noudattava matkailija kokee, että hyvä ruoka on tärkeä osa onnistunutta matkakokemusta. Tavallisesti vegaanimatkailijan ruoka jää kuitenkin yksipuoliseksi tai vähäiseksi, sillä laadukasta vegaaniruokaa on harvoin tarjolla.

Vegaanimatkailijat kokevat, että vegaaniruokavalion noudattaminen vaikuttaa matkustuskokemukseen usein positiivisella tavalla: kun hyvää ruokaa ei osata odottaa, sen löytyminen tekee matkasta erityisen onnistuneen.

Vegaaniruoan vaatimaton taso ei tee matkasta huonoa, sillä vegaanimatkailijoiden odotukset ruoan suhteen ovat usein vähäiset. Matkustuskokemuksen tärkeimmät määrittäjät ovat matkan tarkoitus ja omat kiinnostuksen kohteet.

Kahdenlaisia vegaanimatkailijoita

Vegaanimatkailijat voidaan jaotella kahteen ryhmään: Kulinaristivegaanimatkailijoille ruoka ja ravintolat ovat usein matkan päätarkoitus, ja toisen ryhmän muodostavat ne, jotka matkustavat esimerkiksi luonnon tai kulttuurin vuoksi. Kulinaristivegaanimatkailijoiden odottavat ruoalta paljon, ja veganismi näyttääkin avaavan heille ovia uusiin kulinaristisiin kokemuksiin. Ne, jotka matkustavat muista syistä, eivät koe ruoan laadun merkitystä yhtä suurena.

Yhteistä kummallekin matkustajatyypille on, että vaikka ruokavalion uskotaan vaikuttavan matkustuskokemukseen, sitä ei nähdä esteenä matkakohteen kulttuuriin tutustumisessa.

Veganismin vaikutusta matkailuun on tutkittu HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun restonomiopintojen opinnäytetyössä. Tutkimuksen toimeksiantajana toimi Vegaaniliitto ry, joka edistää eettistä veganismia. Tarkoituksena oli selvittää veganismin vaikutuksia matkustuskokemukseen ja matkan suunnitteluun sekä kerätä tietoa vegaanitarjonnan riittävyydestä eri kohteissa.

Lisätiedot

Opiskelija Iiris Kansanen, 045 670 2873, iiris.kansanen@gmail.com
Opinnäytetyön ohjaaja Johanna Rajakangas-Tolsa, johanna.rajakangas-tolsa@haaga-helia.fi
Tutkimuksen toimeksiantaja Vegaaniliitto ry, Suvilahdenkatu 4, 00500 Helsinki, info@vegaaniliitto.fi

 

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 700 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.
www.haaga-helia.fi

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs