Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Maisemasuunnittelun opiskelija Veera valmistautuu täyttä häkää ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuihin

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Maisemasuunnittelun opiskelija Veera valmistautuu täyttä häkää ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailuihin

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2012 klo 16:00
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKissa maisemasuunnittelua opiskeleva Veera Varpa matkustaa lokakuussa Belgiaan EuroSkills-ammattitaitokilpailuihin.

Veera Varpa päätyi mukaan joukkueeseen karsintatehtävien kautta. – Kisa vaikutti monipuoliselta ja mielenkiintoiselta tilaisuudelta harjoitella suunnittelua. Karsintatehtäviin kuului kaksi pihasuunnitelmaa, jotka piti palauttaa kevään aikana. Sain kuulla valinnasta maaliskuussa, ja sen jälkeen on ollut mukavasti hulinaa harjoitusten ja leirien kanssa, Varpa kertaa.

Varpa toimii Suomen Vihersuunnittelu ja -rakentaminen -tiimin vihersuunnittelijana. Hänen tehtäviinsä kuuluu kilpailupihan suunnittelu ja piirtäminen sekä työnjohto kisapaikalla. Tiimin viherrakentajat ovat Ira Luoto Helsingistä ja Tero Virtanen Kaarinasta.

Jokaiselle joukkueen jäsenelle on muovattu oma valmennussuunnitelma, jonka mukaan he ovat harjoitelleet itsenäisesti. – Tehtävinä on ollut erilaisia piirustusharjoituksia ja englannin kielen treenaamista. Lisäksi on ollut yhteisiä leirejä muun muassa Turussa ja Överbyssä. Maajoukkueleireillä olemme tutustuneet muihin kilpailijoihin ja käyneet läpi käytännön asioita liittyen Belgian matkaan, Varpa kertoo.

– Olen otettu ja iloinen siitä, että pääsen edustamaan Suomea ja HAMKia tämänkaltaisiin kisoihin. Lähden Belgiaan innostunein ja jännittynein mielin. Vuoden mittaan puuhatut harjoitukset ovat kuitenkin tuoneet myös uusia ajatuksia, kokemuksia ja oppeja, joten ote suunnitteluun on mukavasti varmentunut.

EuroSkills-kilpailut eli ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailut järjestetään Belgian Spa-Francorchampsissa 4. - 6.10.2012. Suomen Vihersuunnittelu ja -rakentaminen -tiimin eksperttinä eli valmentajana toimii Renne Sänisalmi Kainuun ammattiopistosta Kajaanista.

Lisätietoja
Veera Varpa, sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

www.euroskills.org

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs