Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Mahdollisuus henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen kilpailuvaltti

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Mahdollisuus henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen kilpailuvaltti

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2012 klo 10:56
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen on ajankohtainen teema, joka on noussut yhä useammalle merkittäväksi arvoksi. Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelija Johanna Lundán tutki aihepiiriä tradenomi (ylempi AMK) -tutkintoonsa kuuluneessa opinnäytetyössään ja rakensi aiheesta koulutuksen, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi yrityksissä. Tehdyn kyselytutkimuksen perusteella työnantajien on tärkeää tarjota henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia työntekijöilleen kilpaillessaan osaajista.

Suomen Nuorkauppakamarit ry:n jäsenten, alle 40-vuotiaiden oman alansa osaajien, keskuudessa tehdyssä kyselytutkimuksessa havaittiin, että henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen mahdollisuudet työajalla ovat heille tärkeitä sekä merkittäviä kriteerejä työpaikkaa valittaessa. Kokonaisvaltaista kasvua ja kehittymistä arvostetaan, ei pelkästään ammattitaidon kehittämistä. Vaikka Johanna Lundán tarkastelee aihetta yksilölähtöisesti, on tarjottavalla koulutuksella vaikutuksia myös yhteisöllisesti: kertyneitä tietoja ja taitoja osallistujat voivat hyödyntää ja soveltaa työpaikoillaan, tukeakseen paremmin, kannustaakseen ja ymmärtääkseen muita.

Henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen tähtää omaan täysimittaisuuteen

Henkilökohtainen kasvu ja kehittyminen pohjautuu itsensä johtamiseen ja toteuttamiseen. Lundánin mukaan kehittyminen ja kasvu alkaa itsensä tuntemisesta sekä omien voimanlähteiden tiedostamisesta. Tätä seuraa omien määränpäiden täsmentäminen ja oman uudistumistarpeen hahmottaminen. Tutkimuksiensa perustella Lundán toteaa henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen päämäärän olevan se, että kukin saa olla juuri sisimpänsä kaltainen.

Tutkimuksen myötä kouluttamisesta uusi ammatti

Lundán on kansainvälisestikin ansioitunut kouluttajana nuorkauppakamariharrastuksessaan. Tutkimusprojekti antoi kipinän ja loi konkreettisen mahdollisuuden Lundánille muutokseen: Vuodesta 2004 yrittäjänä toiminut Lundán toteuttaa nyt oman yrityksensä kautta mm. ”Kasvata Puu – kohti henkilökohtaista kasvua ja kehittymistä” -koulutustaan.

Lisätietoja: Johanna Lundán, p. 040 538 0433 tai sp. johanna(a)lundan.com

Johanna Lundánin opinnäytetyö on ladattavissa maksutta PDF-muodossa osoitteesta
http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201201241570

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs