Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Maahanmuuttajille AMK-opintoihin valmentavaa koulutusta

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Maahanmuuttajille AMK-opintoihin valmentavaa koulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2012 klo 08:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu järjestää maahanmuuttajille jo kolmannen kerran ammattikorkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Valmennus starttaa maaliskuussa 2012 ja sen sisältöön voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.kyamk.fi/valmentavatopinnot . Samasta osoitteesta löytyy myös hakulomake.

Valmennuksen sisältöön kuuluu niin suomen kielen opiskelua, tietotekniikan taitojen kehittämistä, omien oppimisvalmiuksien kehittämistä, korkeakouluopiskeluun tutustumista kuin hakuprosessiin valmentautumistakin. Valmennusjakso on noin 3 kuukauden mittainen intensiivinen kokonaisuus, jonka aikana osallistuja saa kattavan käsityksen siitä, millaista on opiskella suomalaisessa korkeakoulussa.

Osallistujat ovat antaneet erittäin myönteistä palautetta aiemmista koulutuksista. He ovat mm. parantaneet huomattavasti suomen kielen taitojaan ja päässeet tutustumaan suomalaiseen korkeakouluun.

Valmennuksen taustalla monia tekijöitä

Suomessa on haluttu helpottaa maahanmuuttajien mahdollisuuksia päästä opiskelemaan ammattikorkeakouluihin. Vuoden 2010 alusta muuttunut laki antaa oppilaitoksille mahdollisuuden järjestää maahanmuuttajille valmentavia koulutuksia.

Myös Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on ryhtynyt valmentamaan maahanmuuttajataustaisia henkilöitä ammattikorkeakouluopintoihin. Taustalla on monia tekijöitä. Ensinnäkin maahanmuuttajien osuus on kasvussa seutukunnalla, varsinkin Etelä-Kymenlaakson alueella. Toiseksi ammattikorkeakoulujen yhtenä tehtävänä on osallistua alueensa työvoiman tarpeen tyydyttämiseen ja korkea-asteisen osaamisen turvaamiseen. Siksi KyAMK haluaa olla houkutteleva koulutusvaihtoehto myös maahanmuuttajille.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Koulutus- ja työelämäpalvelut
Osastonjohtaja Riitta Muuronen
P. 044 702 8963
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

www.kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs