Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Maahanmuuttajien työllistymistä tuetaan taiteen keinoin

Turun ammattikorkeakoulu

Maahanmuuttajien työllistymistä tuetaan taiteen keinoin

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 13:05
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Vuoden alussa Turussa käynnistyi hanke Kohtaamisia – Rohkeutta maahanmuuttajien työnhakuun taiteen keinoin. Tavoitteena on vahvistaa kotouttamisvaiheessa olevien työttömien maahanmuuttajien oman osaamisen tunnistamista. Samalla pyritään taidelähtöisin keinoin antamaan heille itsevarmuutta työnhakuun.

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian koordinoima hanke on suunnattu erityisesti nuorille maahanmuuttajille, jotka pyrkivät työllistymään uudessa kotimaassaan. Ensimmäisen puolen vuoden aikana työttömät maahanmuuttajat kertovat omista kokemuksistaan ja näkemyksistään. Yhdessä hyväksytyistä draamatilanteista kootaan dokumenttiesitykset ja maahanmuuttajanuoret toimivat itse draamallisten kohtausten ideoijina.

Hankesisältöjen toteutuksesta vastaavat elokuvan ja television koulutuksen lehtorit Eija Saarinen (animaatio) ja Outi Hyytinen (dokumentti) sekä teatterin lehtorit Minna Haapasalo ja Mervi Rankinen-Källström (dokumenttiteatterin menetelmät ja simulaatiot). Lisäksi mukana hankkeessa on 50 Taideakatemian opiskelijaa.

Kohtaamisia -dokumenttien esitykset Köysiteatterissa

Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa syntyneitä dokumenttiteatteridemoja esitetään yleisölle avoimessa tilaisuudessa Köysiteatterissa 28.3. klo 10–13. Tilaisuudessa nähdään 3–4 tosiasioiden pohjalta syntynyttä dokumenttiteatteridemoa. Tilaisuuteen voi ilmoittautua projektipäällikkö Marika Leinoselle puhelimella 050 5985 218 tai sähköpostilla marika.leinonen@turkuamk.fi.

Tuloksena seminaari ja koulutusmateriaali

Syksyllä 2014 käynnistyy hankkeen seuraava vaihe, jossa työelämävalmiuksia kehitetään työelämään liittyvien harjoitteiden ja simulaatioiden avulla.

Hankkeen yhteenvedossa käydään läpi kahden aiemman vaiheen palautetta ja kokemuksia. Yhteenvetomateriaalista valmistetaan myös opas, joka toimitetaan koulutus- ja keskustelunavausmateriaaliksi maahanmuuttajien työnhakuvalmiuksia edistäviin koulutuksiin.

Menetelmäoppaan julkistus ja dokumenttien ja dokumenttiteatterin teemallinen ensi-ilta järjestetään toukokuussa 2015 Logomossa.

Kohtaamisia – hankkeessa mukana:

Yhdessä yhdistys ry. (kohderyhmäkontakti, työllistymisen erityiskysymykset)
Varsinais-Suomen TE-toimiston kotouttamispalvelut
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Triangeli-projekti (Turun kaupunki, maahanmuuttajien työllisyysprojekti)
Turun kristillinen opisto /maahanmuuttajakoulutus
Kulttuuria kaikille –palvelu
KOKO-hanke /Luuppi (Turun suomenkielisen työväenopisto ja Åbo svenska arbetarinstitut)
Taide kotouttaa 2 -hanke (asiantuntija-apua dokumenttielokuvien ja -teatterin toteutukseen)

Hankkeen rahoittajana on Euroopan kotouttamisrahasto (70%) ja Turun AMK:n Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (30%).

Lisätietoja:

Marika Leinonen-Vainio
projektipäällikkö
marika.leinonen@turkuamk.fi / puh. 050 5985 218

Liittenä kuva hankkeen ensimmäisen vaiheen kohtaamisista. Kuva: Marika Leinonen-Vainio

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs