Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Maahanmuuttajataustaisia opettajia tarvitaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Maahanmuuttajataustaisia opettajia tarvitaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2013 klo 13:46
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Uusi koulutus käynnistyy syksyllä

Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrä kasvaa ja sitä myötä myös maahanmuuttajataustaisia opettajia tarvitaan oppilaitoksiin lisää. Samankaltainen tausta auttaa ymmärtämään ja tukemaan oppimista paremmin.

– Ammatillisen koulutuksen puolella maahanmuuttajat esimerkiksi keskeyttävät opinnot muita useammin. Kipukohdat ovat hyvin erilaisia, ja aitoa ymmärrystä sekä tukea tarvitaan, jotta kukaan ei jäisi vaille ammattitaitoa. Suomi tarvitsee jokaista uutta osaajaa, kertoo koulutussuunnittelija Milla-Maarit Salo Jyväskylän ammattikorkeakoulun ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

– Opetussuunnitelmiin tarvitaan kansainvälistä näkökulmaa. Monikulttuurinen osaaminen ei hyödytä vain maahanmuuttajia, sillä jokaisen opinnoistaan valmistuvan on pystyttävä tulevaisuudessa työskentelemään yhä monikulttuurisemmissa työympäristöissä.

Suomessa asuu paljon korkeakoulutettuja maahanmuuttajia, jotka ovat saattaneet kotimaassaan jo toimia opetustehtävissä. Opetustyöhön pätevöityminen Suomessa edellyttää riittävän kielitaidon lisäksi myös suomalaisen opetus- ja koulujärjestelmän tuntemista. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Specima 3-pätevöitymiskoulutus maahanmuuttajataustaisille opettajille on sujuva väylä opettajan pätevyyden hankkimiseen.  Vuoden kestävä koulutus alkaa JAMKin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa syksyllä.

– Osaavia opettajia tarvitaan, eikä Suomella ole varaa heittää hukkaan korkeasti koulutettujien maahanmuuttajien osaamista. Olemme aiemminkin järjestäneet pätevöitymiskoulutusta ja kokemukset opinnoista sekä niiden vaikutuksesta osallistujien työllistymiseen ovat todella hyviä, Salo kertoo.

JAMKin järjestämään Specima 3-pätevöitymiskoulutukseen voi hakea 31.8.2013 asti. Suomeksi toteutettavat 30 opintopisteen laajuiset opinnot koostuvat orientaatio- ja päätösjaksosta sekä kolmesta viisipäiväisestä intensiiviviikosta Jyväskylässä ja itsenäisestä opiskelusta kotipaikkakunnalla.

Aiheesta on tekeillä väitöskirja venäläisen Anatoli Stikhinin toimesta. Hän on myös opiskellut Specima -pätevöitymiskoulutuksessa ja kertoo mielellään lisää aiheesta.

Lue lisää:  www.jamk.fi/opelle

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Milla-Maarit Salo, koulutussuunnittelija, 040 764 2587, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs