Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Maa- ja metsätalousministeriöltä MAMKille hankerahaa 260 000 euroa

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Maa- ja metsätalousministeriöltä MAMKille hankerahaa 260 000 euroa

Tiedote.
Julkaistu: 10.12.2012 klo 15:45
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) on myöntänyt Mikkelin ammattikorkeakoulun kahdelle tutkimus- ja kehittämishankkeelle yhteensä 260 000 euroa.

- Rahoitusta sai kaksi ravitsemisalan hanketta. Ministeriöltä saatu rahoitus on merkittävä ja selkeä tunnustus MAMKin ravitsemisalan tutkimus- ja kehittämistyölle, toteaa koulutusjohtaja Tuija Pesonen.

Järvikalan saatavuuden, laadun ja jäljitettävyyden kehittäminen -hankkeen tavoitteena on kehittää järvikalan alueellisia tuotanto- ja toimitusketjuja. Siihen pyritään kehittämällä kalatuotteiden jäljitettävyyttä sekä kalaketjun läpinäkyvyyttä, laatua ja vastuullisuutta hyödyntäen RFID-teknologiaa. RFID-teknologia (Radio Frequency IDentification eli radiotaajuinen etätunnistus) on menetelmä tiedon etälukuun ja –tallentamiseen. RFID-tiedonhallinnan ympäristöä kokeillaan yhteistyössä kalaketjun toimijoiden kanssa: kalastajat, kalanjalostajat, tukku- ja vähittäiskauppa ja ammattikeittiöt.

Toinen rahoitusta saanut hanke on jatkoa Nuorten vuorovaikutusmaailman keinoin arvostusta kouluruokailuun –hankkeelle , jonka tavoitteena on mm. lisätä koululaisten ja koko ruokayhteisön osallistavaa vuorovaikutusta kouluruoan ympärillä. Tänä vuonna keskitytään erityisesti nuorten käyttämien sähköisten viestintävälineiden käyttöön. Suunnitelmissa on mm. kerätä kouluruokatarinoita ja haastaa päättäjiä, vanhempia ja koululaisia keskustelemaan ja kehittämään yhdessä kouluruokailua. Hankkeessa pilottikohteina toimivat koulut ovat Mikkelistä ja Espoosta. MAMKin lisäksi mukana on VTT.

Lisätietoja:

Kehitysjohtaja Kalevi Niemi, 040 569 8901

Koulutusjohtaja Tuija Pesonen, 040 534 5130

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs