Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lupa puhua kauniisti lapselle

Yllätetään yhteiskunta

Lupa puhua kauniisti lapselle

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2014 klo 06:56
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

Kuinka moni lapsi menee illalla nukkumaan sellaisen päivän jälkeen, jonka aikana kukaan aikuinen ei ole puhunut hänelle kauniisti? Tai melkeinpä vielä pahempaa, kukaan ei ole kunnolla huomioinut häntä? Kuinka moni vanhempi tai päivän aikana lapsen kanssa tekemisissä ollut aikuinen kiireidensä keskellä oikeasti kiinnittää huomiota siihen, miten lapselle puhuu?

 

         Lintulaakson koulussa Espoossa kokeillaan Yllätetään yhteiskunta -ryhmän synnyttämää Lupa puhua kauniisti lapselle -ideaa. Kokeilussa kiinnitetään huomiota siihen miten lapset

kokevat itselleen puhuttavan. Kymmenet koulun oppilaat jakavat kokeiluviikon 21 aikana kolme korttia aikuisille, joiden kanssa he ovat olleet yhteydessä ja joiden kokevat toimineen ystävällisesti heitä kohtaan. Kortti on aikuiselle rohkaiseva kiitoskortti ja samalla lapselta saatu lupakirja jatkaa lapsille kauniisti puhumista edelleen.

Kokeilun jälkeen mietitään myös opettajien kanssa mitä kokeilusta opittiin.

 

         Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tavoitteena on saada Lupa puhua kauniisti -kokeilu levitettyä ympäri Suomen. Lisätietoja saa Yllätetään yhteiskunnalta.

 

         Yllätetään yhteiskunta -ryhmä on synnyttänyt kahdessa viimeisimmässä JAM-tapaamisessaan peräti 31 ideaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin sekä nuorten työllisyyden edistämiseksi.

 

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs