Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Luostarivuoren koululaiset seikkailevat Aurajoen rantamilla

Turun kaupungin sivistystoimiala

Luostarivuoren koululaiset seikkailevat Aurajoen rantamilla

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 11:28
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Luostarivuoren koululaiset seikkailevat tiistaina 27.9. Aurajoen varrella itse kehittämänsä seikkailupelin merkeissä. Liikunnallinen koulupäivä on osa Liito - Liiku, tutki ja oivalla! -hanketta, jossa opettajat ja oppilaat rakentavat omia opetukseen liittyviä pelejä seppo-alustalle.

Tiistaina toteutettavassa pelissä on erilaisia seikkailureittejä aina Förille tai Koroisten ristille saakka. Kun muut kirmaavat pitkin Aurajoen rantoja, valinnaisen liikunnan ryhmä toimii koululla, seuraa pelin kulkua ja antaa palautetta peliryhmien vastauksiin. Matkan varrella on koulun tukioppilaita ohjaamassa myös pelinkulkua.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seikkailupelin kulkua Luostarivuoren koululle. Startti tapahtuu Luostarivuoren koululta tiistaina 27.9. noin klo 12.15. Osoite / Luostarinkatu 13, Turku.

 

Liito-hanke pistää liikkumaan, tutkimaan, oivaltamaan!

Liito-hankkeessa kyse on digitalisaatiosta, liikkuvasta oppimisesta sekä avoimesta oppimisympäristöstä. Tavoitteena on etsiä tapoja, joilla oppiminen viedään ulos luokkahuoneesta, etsiä uusia aktivoivia ja yhteisöllisyyttä tukevia oppimisen muotoja, joiden avulla ”Tunti liikuntaa päivässä” -tavoite voidaan toteuttaa koulussa. Hankkeessa hyödynnetään pelillisyyttä pedagogisena keinona. Turusta Liito-hankkeessa ovat mukana Luostarivuorien lisäksi Puropelto, Vasaramäki ja Pääskyvuori.

Ideana on, että suunnitelluissa peleissä liikutaan fyysisesti arkiympäristössä (koulun piha, puisto, kaupungin keskusta) ja tutkitaan ilmiöitä niiden autenttisessa ympäristössä. Liikkuminen on keskeinen osa oppimistapahtumaa. Kun keho on liikkeessä, aivotkin toimivat paremmin. Liikkuvalla oppimisella voidaan myös tukea oppilaita, jotka alisuoriutuvat luokkaopetuksessa.

Mitä hanke tarjoaa mukana oleville kouluille?

  • Hankkeen tavoitteena on luoda uutta pedagogiikkaa
  • Koulu- ja kuntakohtaisia koulutustilaisuuksia, jossa opettajat saavat käytännön vinkkejä ja malleja, miten liikkuvaa oppimista voi toteuttaa koulun arjessa
  • Hankkeeseen osallistuvat opettajat saavat käyttöönsä tehtävä- ja pelikirjaston, josta voi poimia omaan opetukseensa sopivaa materiaalia.
  • Opettajat saavat käyttöönsä hankkeen ajaksi seppo-alustan, johon voi helposti luoda omia pelejä ja jakaa niitä muiden käyttäjien kesken.
  • Opettajat saavat välineitä oman työnsä kehittämiseen. Liito-hanke on oivallinen tapa vastata uuden opetussuunnitelman pedagogisten tavoitteiden toteuttamiseen.
  • Ideoita, joiden avulla tabletit ja puhelimet voidaan muuttaa opiskeluvälineiksi

 

Lisätietoja:

opettaja Sanna Salonen, 0400 993 323
sanna.salonen@turku.fi

www.seppo.io

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs