Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Luonto- ja kala-alan opiskelijat oppivat seikkaillen Saimaalla

Koulutuskeskus Salpaus

Luonto- ja kala-alan opiskelijat oppivat seikkaillen Saimaalla

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 14:42
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Joukko Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita seikkailee touko-kesäkuun vaihteessa viikon ajan läntisellä Saimaalla. Matkaa vesiä ja rantoja pitkin taitetaan meloen, veneillen ja pyöräillen, minkä lisäksi ohjelmaan mahtuu kalastusta, ruuanlaittoa nuotiolla ja muuta retkeilyä. Saimaalla ollaan 26.5.–1.6.

Luontoalalla retkeily ja luonnossa oleminen ovat merkittävä osa opintoja. Saimaalla opitaan esimerkiksi retken johtamista, maastossa leiriytymistä, navigointia, melontatekniikoita ja tiedottamista.

Mukaan lähtee Salpauksen Asikkalan toimipisteestä nykyisiä ja entisiä luonto- ja ympäristöalojen sekä kalatalouden opiskelijoita, henkilöstöä sekä ystäviä ja perheenjäseniä. Yksi kajakkipaikoista jaettiin Facebookissa järjestetyn kilpailun kautta.

- Mukaan on ilmoittautunut 19 innokasta, jotka haluavat meloa, retkipyöräillä, patikoida, veneillä, kalastella tai ajaa turva-autoa. Tai useampaakin lajia, kertoo luonto-ohjaajakoulutuksen opettaja Hanna Salminen.

Koska mukana on myös aloittelevia melojia, aloitettiin melontaharjoitukset heti jäiden lähettyä. Päivämatkat pidetään noin 15 kilometrin pituisina, jotta innokkaimmilla on aikaa vielä iltaretkille. 

Saimaa-jamboree on jatkoa viime keväänä toteutetulle Päijänteen retkelle, jossa melottiin ja soudettiin kirkkoveneellä Päijänne päästä päähän, Jyväskylästä Asikkalaan. Saimaa, tarkemmin Puumalan ja Luonterin alue, valikoitui kohteeksi hyvien retkeilypalveluidensa, kauniiden maisemiensa ja suojaisten melontareittiensä vuoksi.

- Saimaa kiinnostaa myös ainutlaatuisen luontonsa ja uhanalaisten lajiensa vuoksi. Retki tarjoaa mahdollisuuden tutustua esimerkiksi uhanalaisen saimaannieriän ja järvilohen elinympäristöihin. Tuskin norppien näkeminenkään ikävää olisi.

Retki levittää sanomaa luontoalan opinnoista

Kaksi ensimmäistä päivää retkeläisiä saattaa myös päijäthämäläinen älybussi Linkku, joka muun muassa jakaa tietoa luontoalan koulutuksesta ja tukee retken tiedotusta. Linkku on monipuolinen, liikkuva palvelupiste, jonka avulla saadaan vietyä monenlaisia palveluita tien päälle.

Salpauksen Asikkalan toimipisteestä voi valmistua esimerkiksi luonto-ohjaajaksi, kalanjalostajaksi, maaseutuyrittäjäksi, ympäristönhoitajaksi tai eläintenhoitajaksi. Vapaita paikkoja syksyllä alkaviin koulutuksiin voi hakea 17. kesäkuuta lähtien.

Melojien yöpymispaikat

torstai-ilta 26.5.: Pienniemi, Puumala
perjantai-ilta 27.5.: Korvensaari, satamanumero 4290
lauantai-ilta 28.5.: Hiidenlahti, Mikkeli, satamanumero 4315  
sunnuntai-ilta 29.5.: Raintsaari, satamanumero 4330
maanantai-ilta 30.5.: Pistohiekka, Puumala
tiistai-ilta 31.5.: Rokansaari, satamanumero 4365
keskiviikko-ilta 1.6.: Sahanlahti, Puumala

Retki alkaa Hurissalon Salelta torstaina 26.5. klo 12. Paikalle on mahdollisuus tulla tapaamaan retkeläisiä ja tutustumaan Linkkuun.

Lisätietoja

opettaja Hanna Salminen, puh. 044 708 0645, hanna.salminen@salpaus.fi
melontaretken johtaja, luontoalan opiskelija Iska Knuuttila, puh. 050 918 5720

Seuraa valmistautumista ja retkeä blogissa: http://saimaajamboree.blogspot.fi/
Kala- ja luonto-opetus Facebookissa: https://www.facebook.com/luontojakala
Instagramissa @koulutuskeskussalpaus, Snapchatissa salpaussnap, #salpausasikkala

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 800. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs