Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lukiolaiset: Ylioppilaskirjoituksiin päästävä mielenilmauksesta huolimatta

Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiolaiset: Ylioppilaskirjoituksiin päästävä mielenilmauksesta huolimatta

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2015 klo 14:55
Julkaisija: Suomen Lukiolaisten Liitto

 

Perjantaina 18.9. järjestettävä mielenilmaus ja siitä aiheutuvat joukkoliikenteen seisaukset uhkaavat estää tuhansien lukiolaisten osallistumisen ylioppilaskirjoituksiin. Perjantaina lukioissa järjestetään toisen kotimaisen kielen ylioppilaskirjoitukset, joihin on ilmoittautunut noin 7500 kirjoittajaa. Useimmat lukiolaiset kulkevat kouluun julkisilla.

“Ylioppilaskirjoitukset ovat lukiolaisille valtavan iso juttu, ja niihin valmistaudutaan perusteellisesti ja pitkäjänteisesti. Osallistumismahdollisuuden menettämisellä on erittäin suuret ja pitkäkestoiset haittavaikutukset”, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Tatu Koivisto sanoo.

Kirjoitusten jääminen väliin tarkoittaa pahimmassa tapauksessa lukionjälkeisten jatko-opintojen vaarantumista.

“Jollei opiskelija pääse nyt osallistumaan ylioppilaskirjoituksiin, seuraava mahdollisuus on vasta ensi keväänä. Monen opiskelijan suunnitelmiin se tarkoittaa isoja muutoksia, mahdollisesti jopa valmistumisen viivästymistä”, Koivisto kertoo.

Lukiolaisten Liitto tahtookin kiittää opettajia ja opettajien ammattijärjestö OAJ:ta, jotka ovat sitoutuneet siihen, että kouluissa ylioppilaskirjoitukset järjestetään normaalisti mielenilmauksesta huolimatta.

Varmistaakseen kaikille lukiolaisille mahdollisuuden osallistua kirjoituksiin joukkoliikenteen seisauksista huolimatta Lukiolaisten Liitto on perustanut Facebook-tapahtuman, jossa voi tarjota lukiolaiselle kyydin ylioppilaskirjoituksiin perjantaina.

 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/429676937225397/

#kyytikirjoituksiin

 

Lisätiedot:

Tatu Koivisto, puheenjohtaja, Suomen Lukiolaisten Liitto

puh. 050 4314995

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs