Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lukiolaiset valtaavat viikonloppuna Turun Water-opiskelijakuntafestivaaleilla

Suomen Lukiolaisten Liitto

Lukiolaiset valtaavat viikonloppuna Turun Water-opiskelijakuntafestivaaleilla

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 18:34
Julkaisija: Suomen Lukiolaisten Liitto

Ensi viikonloppuna 11.-12.4. yli 200 lukiolaista ympäri Suomen saapuu Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) järjestämille Water-opiskelijakuntafestivaaleille Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiolle. Koulutukseen osallistuvat nuoret toimivat aktiivisina vaikuttajina omissa lukioissaan. Viikonlopun kantavina teemoina ovat opiskelijakuntien vaikuttamis- ja toimintamahdollisuudet niin omissa lukioissaan, kuin kunnallisellakin tasolla.

Toimintaympäristöinä lukiot ovat haasteellisia opiskelijakunta-aktiiveille, sillä osassa kouluista opiskelijoiden on vaikea saada ääntänsä kuuluviin siitä huolimatta, että viime keväänä voimaan tullut lakimuutos edellyttää, että jokaisella lukiolla pitää olla oma opiskelijakuntansa. Tällä hetkellä opiskelijakuntien toiminnassa pinnalla ovat esimerkiksi syksyllä lukioissa alkava opintosuunnitelmien uudistaminen ja opiskelijaterveydenhuoltoa vaivaava resurssipula, jonka seurauksena kaikilla nuorilla ei ole pääsyä heille kuuluviin palveluihin.

"Viikonlopun aikana Lukiolaisten Liiton tavoitteena on kouluttaa opiskelijakuntatoimijoita vastaamaan haasteisiin paikallisesti omassa lukiossaan ja kotipaikkakunnallaan. Haluamme kouluttaa lukiolaisia vaikuttamaan omaan kouluympäristöönsä sekä tekemään siitä yhä viihtyisämpi opiskelijoille", Suomen Lukiolaisten Liiton Varapuheenjohtaja Henni Roini kertoo.

Suomen Lukiolaisten Liitto pyrkii lisäämään opiskelijakuntien toimintaedellytyksiä ja kehittämään lukiodemokratiaa. SLL on vuonna 1985 perustettu lukiolaisten etu-, palvelu- ja harrastusjärjestö, jonka toimintaa pyörittävät lukiolaiset itse. 50 000 jäsenellään Suomen Lukiolaisten Liitto on Suomen suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva opiskelijajärjestö.

Lisätietoja:

Varapuheenjohtaja Henni Roini
henni.roini@lukio.fi
040 084 9962

Tervetuloa mukaan!

Suomen Lukiolaisten Liitto kutsuu teidät tapaamaan lukiolaisia Water-opiskelijakuntafestivaaleille Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiolle (Kauppiaskatu 17, 20100 Turku).

Voit kysyä lisätietoja ja/tai ilmoittautua suoraan opiskelijatoiminnan suunnittelija Matti Mannoselta (matti.mannonen@lukio.fi, p. 050 433 2281).

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs