Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Löydä kanta- ja päijäthämäläiset lähiruokayritykset aitojamakuja.fi:stä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Löydä kanta- ja päijäthämäläiset lähiruokayritykset aitojamakuja.fi:stä

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2014 klo 12:51
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valtakunnallinen aitojamakuja.fi on kaikille avoin sivusto, joka tarjoaa helpon tavan tutustua lähialueen elintarvikeyrityksiin. Sivusto auttaa myös matkailijaa löytämään paikallista ruokaa ja uusia mielenkiintoisia käyntikohteita. Kanta-ja Päijät-Hämeen maakunnista sivustolla esittäytyy yli sata lähiruokayritystä.

Aitojamakuja.fi-sivustolta löytyy tällä hetkellä yhteensä n. 2000 yrityksen tiedot. Yrityksiä voi hakea kunnittain ja tuoteryhmittäin esim. liha, kala, marjat ja hedelmät, vihannekset. Haun voi rajata luomutuotteita tuottaviin yrityksiin. Sieltä on löydettävissä myös ostopaikkoja, kuten tilapuoteja, lähi- ja luomuruokamyymälöitä sekä paikalliseen ruokaan profiloituneita ravintoloita ja kahviloita.

Kartalla-haussa konkretisoituu, missä yritykset sijaitsevat. Tämä toimii erityisen hyvin mobiililaitteille tehdyssä versiossa m.aitojamakuja.fi, jossa on helppo katsoa vaikka matkan aikana, mitä yrityksiä on lähettyvillä juuri sillä hetkellä. Sivusto on käytettävissä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kesäkuussa, viikolla 25, tempaistaan koko Suomessa Aitojamakuja.fi‐sivuston puolesta. Viikon aikana toteutetaan paikallisruokaan ja nettisivuihin liittyvä kilpailu sekä tiedotetaan sivustosta aktiivisesti eri tavoin. Aitojama-kuja.fi on esillä mm. tienvarsimainonnassa ja monissa tapahtumissa, esim. Kanta- ja Päijät-Hämeen Avoimet kylät -päivässä 14.6.2014.

”Paikallisia kesäherkkuja – aitojamakuja.fi” -kilpailu järjestetään 13.–22.6.2014 Facebookissa www.facebook.com/aitojamakuja.fi ja nettisivuilla www.aitojamakuja.fi.

Tutustu paikallisiin elintarvikeyrityksiin osoitteissa
www.aitojamakuja.fi
www.facebook.com/aitojamakuja.fi
m.aitojamakuja.fi

Lisätietoja

Aitoja makuja II -hanke
Turun yliopiston Brahea-keskus
Päivi Töyli, projektipäällikkö
p. 040 189 1929 tai sp. etunimi.sukunimi@utu.fi

Aitoja makuja aluetoimija Kanta- ja Päijät-Hämeessä
Hämeen ammattikorkeakoulu, Huomisen hämäläinen ruoka ja juoma -hanke
Sanna Lento, projektipäällikkö
p. 040 509 6443, sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Aitojamakuja.fi-sivusto on toiminut vuodesta 2008 lähtien ja sitä ylläpitää valtakunnallinen Aitoja makuja II -hanke (2012-2014). Hanke edistää pienyrittäjyyden näkyvyyttä ja löydettävyyttä sekä lisää tietoisuutta elintarvikkeiden pientuotannosta. Se toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa, ja sitä rahoittaa Hämeen ELY-keskus valtakunnallisena hankkeena.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs