Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lisää ylempiä AMK -tutkintoja Lahden ammattikorkeakouluun

Lahden ammattikorkeakoulu

Lisää ylempiä AMK -tutkintoja Lahden ammattikorkeakouluun

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2012 klo 10:13
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulussa voi suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon (YAMK) jo kahdeksassa eri koulutusohjelmassa, joista kolme on englanninkielistä.

Tarjolla on muotoilun, matkailun, liiketalouden, tekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan tutkintoja.

Haku suomenkielisiin ohjelmiin tapahtuu yhteishaun kautta, joka päättyy 3.4.2012. Englanninkielinen ylempään AMK -tutkintoon johtava koulutus ei kuulu valtakunnalliseen aikuiskoulutuksen yhteishakuun, joten hakuajat vaihtelevat.

Uutuutena tekniikan alan koulutus

Uutuutena on syyskuussa 2012 alkava englannin kielellä tapahtuva tekniikan alan koulutus, joka on suunnattu yhdyskuntasuunnittelutehtävissä työskenteleville. Haku koulutukseen on meneillään ja se päättyy 30. maaliskuuta.

– Opiskelun tarkoituksena on laajentaa yhdyskuntasuunnittelun parissa työskentelevien ympäristötietoutta ja osaamista. Puolet opinnoista koostuu laaja-alaisesta työelämälähtöisestä kehittämistyöstä tai ympäristöalan projektissa tehdystä työstä. Puolet koostuu opintojaksoista, jotka toteutetaan kansainvälisenä yhteistyönä brittiläisen ja italialaisen yliopiston kanssa, kertoo yliopettaja Eeva Aarrevaara Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan alalta.

"Ammattikorkeakouluissakin mahdollisuus edetä ns. maisteritasolle"

Rehtori Risto Ilomäen mukaan ylemmille ammattikorkeakoulututkinnoille on sosiaalinen tilaus.
– Niitä voisi olla enemmänkin. Etenkin kaivataan kansainvälisesti toteutettuja koulutuksia, kuten kaksoistutkintoon tähtääviä koulutuksia, jotka toteutetaan kansainvälisten partneriyliopistojen kanssa.

Ilomäki muistuttaa Suomen koulutusjärjestelmän duaalimallista, jossa yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on oma tehtävänsä koulutuskentässä. 

– Kummassakin pitäisi voida edetä niin sanottuun maisteritason tutkintoon. Sen takia ammattikorkeakouluissa on aloitettu ylempiä ammattikorkeakoulututkintoja sellaisilla aloilla, joilla niitä ei ole yliopistossa.

Aikuiskoulutuspäällikkö Tuula Piensoho muistuttaa, että moni ylempään ammattikorkeakoulutukseen hakeutuva on jo esimiestehtävissä ja hakee työhönsä lisäosaamista.

– Yamk-tutkinnot avaavat ovia usein myös työuralla etenemiseen. Myös opiskelevan työyhteisö ja -organisaatio saavat uutta osaamista.

Lahden ammattikorkeakoulussa ylempää AMK -tutkintoa opiskelee tällä hetkellä noin 270 opiskelijaa.

Infotilaisuus ylemmistä AMK -tutkinnoista keskiviikkona 14.3.

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista ja niihin hakemisesta on infotilaisuus keskiviikkona 14.3. klo 14 - 16 oppimiskeskus Fellmannian Opin ovi -ohjauspalvelussa (1. krs., Kirkkokatu 27, Lahti).

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK) on tarkoitettu jo työelämässä oleville asiantuntijoille, joilla on soveltuva AMK-tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto. Opinnot ovat laajuudeltaan 60–90 opintopistettä ja niiden suorittaminen kestää 1,5−2,5 vuotta. Ylempi AMK -tutkinto tuottaa saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.

Lisätietoja
aikuiskoulutuspäällikkö Tuula Piensoho puh. 044 708 0601 tai tuula.piensoho@lamk.fi  
http://www.lamk.fi/koulutus/ylempiamk/  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs