Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Liikunnan tätä päivää ovat ilo, innostus, intohimo, yhdessä tekeminen ja respect

Tampereen Messut

Liikunnan tätä päivää ovat ilo, innostus, intohimo, yhdessä tekeminen ja respect

Tiedote.
Julkaistu: 19.03.2015 klo 20:38
Julkaisija: Tampereen Messut

SGGF 2015: UUDET LAJIT JA LIIKUNNAN TULEVAISUUS INNOSTIVAT

Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattimessutapahtuma SGGF 2015 sekä valtakunnalliset KKI-Päivät kokosivat 2754 liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaista 18.–19.3.2015 Tampereelle. Kävijämäärä kasvoi 421 alan ammattilaisella edelliseen kertaan nähden. Näytteilleasettajia oli 146. Tampereen Messut Oy ja SLA ry sopivat yhteistyön jatkumisesta. Seuraava SGGF järjestetään keväällä 2017.

Pohjoismaiden suurin liikunta-alan ammattimessutapahtuma kokosi liikunnan ja hyvinvoinnin, liikuntapaikka- ja viherrakentamisen, virkistysalueiden, kunto- ja terveysliikunnan sekä fysioterapian ja kuntoutuksen ammattilaiset tutustumaan alan uutuuksiin, joita esitteli 146 näytteilleasettajaa. Messujen seminaarit, tietoiskut, vaalipaneeli sekä valtakunnallisten KKI-Päivien tarjonta loivat alan ammattilaisille samalla antoisat koulutuspäivät. Ohjelmassa oli tänä vuonna ennätysmäärä lajiesittelyjä, jotka innostivat liikunnallista yleisöä.

Messut avannut Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala nosti suomalaisen liikuntayhteisön tavoitteeksi liikkeen lisäämisen ja huippu-urheilun menestymisen. Kaskeala totesi, että suomalaisessa liikunnassa ja urheilussa on käynnistynyt uuden toimintatavan aika. Tätä päivää ovat ilo, innostus, intohimo, yhdessä tekeminen ja respect. Vuoden Liikuntapaikka 2015 -palkinnon sai Kontiolahden Ampumahiihtokeskus

Katso video: Juhani Kaskealan puhe.

Katso videot:
Vuoden Liikuntapaikka 2015: palkitsijoiden kommentit, palkittujen kommentit
Lehdistötiedote 18.3.2015: Vuoden Liikuntapaikka 2015.SLA ry huomioi alan vaikuttajia kunniajäsenyyksillä sekä Elämme ajassa -palkinnoilla

Suomen Liikunnan Ammattilaisten SLA ry jakoi Elämme ajassa -palkinnon Vantaan kaupungin ja Mänttä-Vilppulan kaupungin liikuntapalveluille. Perusteluissa todettiin, että Vantaalla on pitkäjänteisesti ja systemaattisesti kehitetty liikuntapalveluja kaupungin asukkaille ja ulkopaikkakuntalaisille. Lisäksi on tehty aktiivista poikkihallinnollista yhteistyötä. Mänttä-Vilppulan kaupunki puolestaan rakentaa rohkeasti uutta ja yhteistyö yhdistysten ja yritysten kanssa on sujunut mallikkaasti. Pieni kaupunki on toteuttanut ennakkoluulottomasti liikuntapaikkarakentamista ja tehnyt materiaalikokeiluja rakentamiseen.

Lisäksi SLA ry kutsui yhdistyksen kunniajäseniksi kahdeksan henkilöä, jotka ovat olleet SLA:n edeltäjäjärjestöissä aktiivisia tai vaikuttaneet niiden toimintaan. Kunniajäseniksi nimitettiin Timo Haukilahti, Raija Kinnunen, Arto Niemelä, Kaarle Riihimäki, Arto Sinkkonen, Kari Sirén, Reijo Vartia ja Hannu Vikman. Kunnossa kaiken ikää -ohjelma jakoi myös Arto Sinkkoselle tunnustuksen terveysliikunnan edistämiseksi tehdystä työstä.


Palkittu leikkijohtaja Risto Ikäheimo: Hyvinvointimaisemalla Suomesta kilpailukykyisempi

Lisäksi SLA ry, Hengitysliitto Heli ry ja Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio VALO ry palkitsivat Lappset Group Oy:n eläkkeelle jäävän leikkijohtajan Risto Ikäheimon kiitoksena hyvästä yhteistyöstä. Huomionosoituksella halutaan symbolisoida liikkeen jatkumista, sillä Ikäheimo tunnetaan alalla innostavana toimijana sekä lähiliikunnan aktiivisena kehittäjänä ja puolestapuhujana. SGGF:n näyttelytoimikunnan jäsen Risto Ikäheimo puhuu tulevaisuuden oppimisympäristön eli hyvinvointimaiseman puolesta.

– Hyvinvointimaiseman rakentaminen on eri hallintokuntien yhteinen haaste. Nämä messut on yksi vahva kokoava voima eri tahoille. Tampereen SGGF on ehdottomasti ollut ja on yrityksellemme oikea paikka ja mihin ammattilaiset ovat kokoontuneet. Positiivista on, että nuorison tuomia uusia lajeja on esillä ja tätä kautta hyvinvointimaisema löytää uusia käyttäjiä. Omaehtoisen kuntoutuksen arvostus on nousussa. Ei tehdä enää varsinaisia liikuntapaikkoja eikä leikkipaikkoja vaan on toiminnallisia aktiivisia alueita, jossa kokoontuu kolme neljä sukupolvea omaehtoiseen liikuntaan. Yrityksellämme on vahva haaste viennissä viedä tätä uudentyyppistä kaupunkisuunnittelua, että ei enää tehdä jokaiselle omanlaisia vaan yhteisiä alueita. Nyt on selkeästi muuttumassa käyttäytyminen ja kaupunkisuunnittelu suuntaan, että meillä on puitteet, jotka vastaavat meidän elintasoa. On enää kiinni siitä, miten me kaupunkilaisina löydämme ne ja olemme itse omaehtoisia. Liikunnan ammattilaisilta saamani huomionosoitus herkisti jopa minut ja näen, että tulemme kumppanuuden kautta viemään tätä ilosanomaa ja tehdään Suomesta entistä kilpailukykyisempi ja hyvinvoivempi Suomi, sanoo Risto Ikäheimo.

Katso video: Risto Ikäheimo, Lappset Group Oy.


Vaalipaneeli: Mitä kansanedustajaehdokkaat lupasivat tehdä liikuntakulttuurin edistämiseksi?

SLA ry:n Vaalipaneelissa keskusteltiin liikunnan tilasta ja tulevaisuudesta. Keskusteluun osallistuivat Marko Asell (SDP), Silja Borgarsdóttir Sandelin (RKP), Tiina Elovaara (PS), Annukka Isomaa (Vas.), Pauli Kiuru (Kok.), Riitta Kuismanen (KD), Jouni Ovaska (Kesk.) ja Juhana Suoniemi (Vihr.). Juontajina olivat UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankari ja Yle Urheilun toimittaja Riikka Smolander.

Katso koko video paneelista tai panelistien tärkeimmät lupaukset liikuntakulttuurin tukemiseksi.

MEDIAMATERIAALIT:
Kuvat, videot, puheet ja tiedotteet löytyvät osoitteesta www.sggf.fi (Medialle).

LISÄTIEDOT: www.sggf.fi
Twitter: @TampereenMessut, #SGGF #Sportec #Greentec #Gymtec #Fysiotec

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi.
Facebook: facebook.com/tampereenmessut

Mikael Wänskä, projektipäällikkö, 040 350 0445,
mikael.wanska(a)tampereenmessut.fi

Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi, @TanjaJarvensivu

Meri Mattila, viestintäassistentti, 0400 914 877,
meri.mattila(a)tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs