Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Lepaa15-näyttelyssä esillä laaja skaala HAMKin ja HAMIn Lepaan yksikön toimintaa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lepaa15-näyttelyssä esillä laaja skaala HAMKin ja HAMIn Lepaan yksikön toimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 11.08.2015 klo 10:02
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomen suurin puutarha- ja viheralan ammattilaistapahtuma täyttää Lepaan kampuksen alueen 13.–15.8.2015.

Puutarhuri-look koulun osastolla

Puutarhuri- ja hortonomikoulutus sekä biotalouden täydennyskoulutus ovat esillä Puistohallissa osastolla B23. Osastolla annetaan tänä vuonna luovuuden kukkia: tarjolla on puutarhuri-aiheista rekvisiittaa ja kävijöiden halutaan luovan itselleen puutarhuri-look, joka tallennetaan HAMK-HAMI Lepaan Facebook-sivulle. Jokainen pukeutuja saa Lepaa 100 vuotta -kirjalahjan! Osastolla on näytteitä myös Kasvihuoneviljelyn perusteet -uutuuskirjasta.

Lepaan Annan haamutarina ja kesäkukkien kuumat trendit

Päivien aikana kannattaa hyödyntää runsas esittelykierrosten tarjonta, josta vastaavat Lepaan omat ammattilaiset. Kuulet Lepaa tutuksi -kierroksella Hannu Äystön kertomana alueen haamutarinat ja miljöön historian. Virpi Väre tietää, millaiset ovat kesäkasvien trendit, joista hän esittelee elävät esimerkit Fleuroselect-ryhmäkasvikierroksella. Sirkka Jaakkola ja Eija Rekola kertovat vihannesnäytemaalla mikä on vuoden vihanneksen, sipulin, menestymisen salaisuus.

Täsmätietoa tutkimuksesta, kasvihuoneesta & huleveden hallinnasta

Lepaan kampuksen alueella on kohtia, joissa testataan ja tutkitaan puutarha- ja viheralan kehittymisen kannalta olennaisia tuotteita ja menetelmiä. Outi Tahvonen tutustuttaa Lepaan tutkimus- ja kehitystoimintaan. Lepaan kasvihuoneissa tuotetaan myyntimenestystä, talvitomaatti Lepaan tomaattia.

Kasvihuonetekniikkaa, tomaatinviljelyä ja erikoistomaatteja esitellään Mika Järvisen toimesta. Alan erityisosaamista ja kohtauspaikan keskusteluille tarjoavat Huleveden hallinta -seminaari perjantaina 14.8.

Taimia ja tarvikkeita, viiniä ja välipalaa – kaikkea löytyy

Hyvä ostopaikka laadukkaille taimille on näyttelyn aikana Lepaan taimisto. Puutarha-alan opettajat ja opiskelijat antavat kaupan päälle hyvät neuvot: kasvineuvontaa on tarjolla Lepaan taimistolla päivittäin. Sää on perinteisesti kaunis ja lämmin näyttelyn aikana – virkistystä ja seuraa voit etsiä kartanon puiston viini-ja olutteltasta. Puutarha- ja viinitila sekä Lepaan opiskelijakunnan ravintolat ja myyntikärryt palvelevat myös näyttelykävijöitä päivittäin.

Lisätietoja Lepaa-näyttelystä
http://www.lepaa.fi/

Lepaa-kierrosten aikataulut ja näyttelyn muu ohjelma
http://kirjasto.diske.net/lepaa2015/#6/z

Huleveden hallinta -seminaari
http://www.hamk.fi/tyoelamalle/taydennys-ja-jatkokoulutus/biotalous-ja-bioprosessit/Sivut/Hulehallinnan-toteutusketjut.aspx

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs